13.1 C
Čakovec
Subota, 3 lipnja, 2023

FOTO: Slogaši iz Preloga plesom i pjesmom predstavljaju svoj kraj na Siciliji

Kulturna udruga Seljačka sloga iz Preloga, od 4. do 11. ožujka boravi na Siciliji, u Agrigentu.

Dio su Međunarodne smotre folklora koja okuplja folklorne sastave iz cijeloga svijeta. Međunarodni festival „Mandorlo in Fiore“ ili u slobodnom prijevodu Festival bademovog cvijeta, jedan je od najvećih svjetskih festivala folklora i narodnih običaja te jedan od najvećih atrakcija Sicilije. Održava se od 1934. godine, a svake godine okuplja folklorne grupe koje predstavljaju običaje zemlje iz koje dolaze.

Kulturna udruga „Seljačka sloga“ na ovoj manifestaciji predstavlja Grad Prelog, Međimursku županiju te Republiku Hrvatsku. Uz njih naš kraj predstavljaju i članovi Kulturno umjetničke udruge Lafre iz Turčišća. U njihovoj je pratnji i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Preloga Željko Poredoš.

Uz svakodnevne nastupe, u društvu folklornih skupina iz cijelog svijeta, posljednji će se dan odvijati ispred kamene terase „Doline hramova“ (Valle dei Templi), koja se od 1997. godine nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine.

Foto: Studio Vipro

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,592FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE