FOTO: Razigrana prva adventska špica u Čakovcu

Ilustracija s prošlogodišnjeg Adventa

Niste stigli danas na čakovečku špicu? Evo par zanimljivosti. Za sve koji su možda još bili dremljivi razbuđivanje je stiglo u vidu mimohoda Gradskog puhačkog orkestra Čakovca i Čakovečkih mažoretkinja koji su prošli Ulicom kralja Tomislava.

Šarenilu su pridonijele kreativne radionice za djecu u domaćinstvu Udruge Kreativci Međimurja. Radionice je vodila Štefica Drvarić, a prve djevojčice koje su naučile raditi ukrase za bor bile su Gita, Nataša, Nola, Korana i Buga.

– Organizirala sam prijateljice da dođemo danas ovdje u grad i nešto naučimo. Saznala sam za radionice iz letka Advent u gradu Zrinskih 2017. ” kazala nam je djevojčica Korana.

ETŠ Čakovec počastio građane slasticama

Učenici Ekonomske i trgovačke Škole počastili su građane finim slasticama koje su se samo topile u ustima. Zasvirao je i pijanist Nikola Grabar, a vrtićarci su uživali u programu “Bijela čarolija” u Centru za kulturu. Slatki božićni darovi ETŠ.a organizirani su pod vodstvom prof. Sanje Munđar i prof. Zite Lajtman.

Posebno svečano će biti u večernjim satima u 18 sati kada će se na Franjevačkom trgu paliti prva svijeća na adventskom vijencu i uključiti božićna rasvjeta u glavnoj gradskoj ulici. U isto vrijeme i na čakovečkom Jugu ispred crkve sv. Antuna Padovanskog zasvijetlit će prva adventska svijeća. Advent u gradu Zrinskih donosi programe za sve generacije, a ponajviše za djecu sve do 24. prosinca.

U središnjoj ulici je i niz izlagača, ovog Adventa više od pedeset njih. Osim božićnih ukrasa i nakita možete i humanitarno djelovati za nekoliko udruga. Jedna od njih je i Udruga udomitelja djece Međimurja.

U nastavku detalji prvog subotnje adventskog prijepodneva u središtu grada.

foto: rr

FOTOGALERIJU današnje atmosfere zabilježio je i Mario Golenko. Pogledajte je OVDJE.

Ostavi komentar