FOTO: Raskošna izložba ručnih radova “Zlatnih ruku”

Protekla dva tjedna obilovala su različitim događanjima kojima se obilježio ovogodišnji Međunarodni dan žena.

Jedna od najljepših i najvrijednijih izložbi ručnih radova bila je postavljena u Domu sindikata u Čakovcu 11. i 12. ožujka.

Pripremile su je vrijedne žene iz Udruge žena za očuvanje tradicije i kulturne baštine Zlatne ruke Čakovec.

Unatoč prethodno slabom reklamiranju, izložba je bila dobro posjećena. Brojni utisci u knjizi dojmova više su nego pozitivni.

Uz izložbu, žene iz navedene Udruge pripremaju svake godine prigodni kulturni program u kojem su dvije članice recitirale vlastitu poeziju. Muška vokalna skupina KUD Katruže iz Ivanovca otpjevali su lijepe međimurske pjesme. Učenici Osnovne škole Domašinec, Područne škole Dekanovec, učiteljice Tatjane Pintarić prikazali su svoje remekdjelo. Inspirirani pjesmom Regica, dekanovskog pučkog pjesnika Florjana Andrašeca izveli su scensku igru. Pored glavnih likova: Regice, njezine mame, Đureka i njegove mame, sudjelovala je pjevačica i dečki koji su repali. Tako su spojili nešto staro i nešto novo. Bili su originalni i za svoju izvedbu Regice  dobili veliki pljesak. Anja Posavec je uz vlastitu pratnju na gitari otpjevala je skladbu Osmijeh. Ona je za tu Udrugu više puta nastupala pjevajući, svirajući a još kao učenica osnovne škole je recitirala. Program je vrlo profesionalno vodio Nebojša Buvač, prof.

Nazočne je pozdravio, članicama Udruge čestitao na lijepoj i bogatoj izložbi, a potom i zložbu proglasio otvorenom čakoveči gradonačelnik i saborski zastupnik Stjepan Kovač.

Župan Matija Posavec tih je dana bio na summitu u Dubrovniku, ali je čestitku poslao poštom. U pismu je izrazio zadovoljstvo i ponos što u Međimurju imamo tako uspješnu Udrugu s vrijednim, marljivim i kreativnim članicama.

Tijekom dva dana svi posjetitelji bili su ponuđeni finim domaćim kolačima kakve samo žene iz Udruge Zlatne ruke znaju pripremiti.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Magarac na cesti ispred auta

VIDEO: Magarac kod Preloga zaustavio promet

Čakovečka špica 18.5.2024.

Čakovečka špica 18.5.2024.

Međunarodni je dan muzeja