FOTO: “Propao” prosvjed beličkih krumpiraša jer je postignut krhki sporazum

Belički poljoprivredni proizvođači i Grad Čakovec ipak su postigli sporazum pa je najavljeni današnji prosvjed otkazan.

Kako su i najavili, poljoprivredni proizvođači iz Belice, okupili su se danas u 10 sati na ulazu u spornu ulicu Matije Gupca u Novom Selu Rok kako bi prosvjedovali zbog zabrane prolaska tom ulicom do svojih polja. Namjera im je bila i kolonom traktora doći u samo središte Grada Čakovca te mirnim prosvjedom izboriti se za svoja prava.

No, dogodio se preokret. Naime, kako smo neslužbenmo doznali, već sinoć, pao je dogovor.
– Dogovorili smo se da poljoprivrednici smiju svojim strojevima od ponedjeljka, 20. veljače normalno, bez ograničenja prometovato tom ulicom tako dugo dok se ne uredi alternativni put koji će u potpunosti odgovarati njihovim zahtjevima, rekao je okupljenim poljoprivrednicima Mario Medved, zamjenik čakovečkog gradonačelnika.

Radovi na alternativnom putu, koji je preuzak za normalnu vožnju, trebali su krenuti 1. veljače, sva potrebna dokumentacija je ishođena, no vremenske prilike to nisu dozvolile, objasnio je dogradonačelnik dalje. Kako su se sada prilike popravile, kreće se od idućeg tjedna i sve bi trebalo biti gotovo za oko tjedan dana.

 

– Evo ljudi, čuli ste zamjenika gradonačelnika i više nema razloga s nastavkom prosvjeda, pozvao je predsjednik udruge proizvođača merkatilnog krumpira MŽ, Damir Mesarić, okupljene da se mirno i dostojanstveno raziđu.

Doduše, bilo je potihog rogoborenja među okupljenima jer nisu dobili ništa napismeno no i to im je obećano. No, i nadalje, bilo je nezadovoljnika koji su se s podosta nepovjerenja okrenuli prema svojim traktorima, iščekujući ponedjeljak.

VV

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE