FOTO PORCIJUNKULOVO je sve bliže: Radno i užurbano u centru grada, pogledajte što vas sve očekuje!

Porcijunkulovo u pripremama
Porcijunkulovo u pripremama

Najveća čakovečka ljetna manifestacija Porcijunkulovo sve je bliže, točnije sve počinje za dva dana, 27. srpnja u petak. Organizacija je na visokom nivou svake godine, instalacije koje krase cijeli grad su već standardne, iako svaki puta osvane nešto što na novo iznenadi posjetitelje. Ove godine će to biti ljuljačka za odmor ispred Turističkog ureda, ali to je šećer na kraju koji još nisu počeli postavljati.

Radnici su na sve strane, montiraju se šatori, nadstrešnice, postavljaju štandovi za brojne izlagače, kao i instalacije. Jedna od njih već je prepoznatljivi četvrtu godinu za redom, a nalazi se iza Doma Sindikata. Naziv mu je Međimurski vrt koji svake godine uređuje Goran Paska, vanjski suradnik Turističke zajednice grada Čakovca.

Goran Paska
Goran Paska

-Osmislili smo brojne instalacije, a ovaj naš vrt prikazuje šarenilo i cvijeće koje imamo u Međimurju. Brojni posjetitelji rado stanu ispred instalacije koje je definitivno privlačna oku, poručio je Goran Paska, te nastavio s uređenjem dvorišta koje će biti spremno u petak.

Mario Novak i Ivana Pejić lagano šetaju ispod kišobrana koji su postali svojevrstan simbol čakovečkog Porcijunkulova. Uz radnike, ipak već i sad ima brojnih znatiželjnika koji vrijeme provode u centru grada. 

-Živimo blizu grada tako da svake godine idemo na Porcijunkulovo. Naravno, izbjegavamo gužvu koja se napravi u večernjim satima, ali uživamo u proučavanju raznih ponuda kojih je svake godine sve više, rekli su zaljubljeni šetači Ivana i Mario. 

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar