FOTO: Paraolimpijka Sandra Paović zaigrala stolni tenis s osnovnoškolcima

Sandra u igri s Ivorom Colevom
Sandra u igri s Ivorom Colevom

II. osnovna škola Čakovec danas je bila domaćin velike sportašice stolnog tenisa, paraolimpijke Sandre Paović koja je pred punom dvoranom učenicima predstavila knjigu te održala prekrasan motivacijski govor o sportskom i privatnom životu. Kao djevojčica promijenila je šest škola, a upravo je u II. osnovnu škola došla kao učenica osmog razreda.

-Bio je to za mene veliki šok, ali sam bila toliko dobro prihvaćena i četiri godine provedenih u Čakovcu jedno mi je od ljepših trenutaka u životu. Sportski život me doveo do toga da sam već s osamnaest godina živjela potpuno sama. Trenirala sam dva do tri puta na dan i sa svojom seniorskom reprezentacijom postigla najbolje rezultate, rekla je paraolimpijka Sandra.

1997. godine potpisala je ugovor sa stolnoteniskim klubom List Međimurje iz Mihovljana, te se iste godine preselila iz Vinkovaca u Međimurje. Predsjednika kluba i trenera Franju Mikeca smatra kao drugim ocem koji joj je puno pomogao u sportskom životu.

Nakon prometne nesreće koju je doživjela u Francuskoj 2009. godine, liječnici su se borili za njezin život, te nisu mogli ni sanjati da će stati na noge, a kamoli postati zlatna paraolimpijka 2016. godine u Rio de Janeiru. Zadobila je teške ozljede leđne moždine i unutarnjih organa, ali je nakon dugog oporavka te ljubavi prema sportu stala na noge i dokazala da je sve moguće s puno volje, snage i truda.

Uvijek sam si postavljala ciljeve i trenirala pet do šest sati dnevno da postanem bolja i jača. Ispunila sam sva svoja očekivanja, nakon 14 mjeseci intenzivnog oporavka vratila sam se na svoje noge. Danas mogu hodati na štakama, vozim auto, a mogu i plivati iako to izgleda jako smiješno, našalila se Sandra.

Motivacijski govor zainteresirao je osnovnoškolce koji su nakon izlaganja bili prepuni pitanja na koje je Sandra s veseljem odgovarala. Uz nju je bio i suprug Danijel koji joj je potpora u svakom smislu te riječi. Nakon pitanja došao je i sportski trenutak u kojem je Sandra zaigrala stolni tenis s talentiranim mladim snagama Ivorom Colevom koji je među pedesetak najboljih šahista na svijetu i stolnotenisačicom Martom Novak.

U sportu naučite pobjeđivati, gubiti, steknete puno novih prijatelja, ali i naučiti pobijediti samog sebe, poručila je za kraj Sandra pred punom dvoranom osnovnoškolaca.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar