FOTO: Održan Projektni dan u Dječjem vrtiću „Stonoga“

vrtić Stonoga (2)

Grad Čakovec donosi priopćenje o Projektnom danu u DV „Stonoga”. Prenosimo ga u cijelosti:

Treću godinu za redom, u utorak je održan Eko-projektni eko dan u Dječjem vrtiću „Stonoga“ u Novom Selu Rok. Ovogodišnja bila je Zdrava prehrana.

Djeca, polaznici ovog vrtića, njihovi roditelji i odgajatelji prijepodne su proveli iskušavajući recepte po kojima su kuhale njihove bake i djedovi, učili koje su namirnice zdrave i koje treba što češće koristiti u prehrani, a ona djeca koje kuhanje ne privlači učila su šivati. Vrtićem se širio miris starinskih jela i kolača, a mališani su za zanimanjem slušali koje voće i povrće trebaju što više jesti.

Ovakvim aktivnostima, odgajateljice u vrtiću žele djecu od najranije dobi naučiti zdravim životnim navikama, te im omogućiti da kroz igru zajedno sa svojim roditeljima steknu nove vještine. Dio je to aktivnosti koje se provode u sklopu Eko projektnog dana, kao dio „Zelenog vrtića“ statusa koji je ova područna jedinica Dječjeg vrtića „Cvrčak“ dobila 2017. godine.

Djecu, njihove roditelje i odgajateljice obišao je i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, koji je istaknuo da velik udio u priznanjima koje Grad Čakovec dobiva za svoje politike vezane uz obrazovanje, imaju akcije i aktivnosti poput ovih. Odgajateljice u našim vrtićima izuzetno mnogo čine za našu djecu, nastojeći im na njima zanimljiv način prenijeti znanja i vještine koje će im koristiti u kasnijem životu.

Osim gradonačelnika Kovača, na Projektnom danu bili su predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Novo Selo Rok Miroslav Novak, te djelatnici Dječjeg vrtića „Cvrčak“ predvođeni ravnateljicom Lidijom Varošanec.

Ostavi komentar