FOTO NOĆ MUZEJA 2019. U MUZEJU MEĐIMURJA: Muzej bogatiji za Režekovu donaciju, Nikola Zrinski dobio romansiranu biografiju, a posjetitelje najviše privukla izložba Domorodci! Medjimurci!

Noc muzeja Cakovec (27)
Digitalni sadržaji mlađe generacije očekivano ponajviše privlače

Ove je godine Muzej Međimurja Čakovec započeo s programima manifestacije Noć muzeja već u prijepodnevni satima radionicama za djecu i mlade.

Noc muzeja Cakovec (2)_resize
Danijel Režek i Maša Hrustek Sobočan

Svečano otvaranje održano je u “vjenčaoni” odnosno dvorani za svečane namjene. Dobrodošlicu svima poželjela je ravnateljica Muzeja Maša Hrustek Sobočan, a u ime Međimurske županije o značaju ove muzejske manifestacije za međimursku povijesnu i kulturnu baštinu govorila je Sonja Tošić-Grlač.

ŽVS Stridone

Svojim zvonkim glasovima su započele članice vokalno ženskog sastava Stridone iz Štrigove te uvele brojne posjetitelje u svečanost otvorenja stalne izložbe donacije dr.sc. Danijela Režeka i promocije romansirane biografije Nikole Zrinskog pod imenom: Samo sreća, ništa drugo autora Hrvoje Hitreca. Zbirku je predstavila Erika Nađ Jerković muzejska savjetnica i voditeljica likovnih zbirki, a predstavljanje knjige kao i cijelu večer moderirao je Zlatko Bacinger.

Predstavljena je i knjiga Samo sreća, ništa drugo autora Hrvoje Hitreca

Iz godine u godine Noć muzeja u Muzeju Međimurja pohodi gotovo tri tisuće posjetitelja. Tako su i ove večeri već od 18 sati brojni Čakovčani i njihovi gosti obilazili uz stalne etnografske, likovne i druge postave i aktualnu izložbu Domorodci! Medjimurci! Mlađe generacije poseban interes iskazale su za digitalne elemente muzeja, što je u skladu s temom Noći muzeja 2019: Muzeji – inovacije i digitalna budućnost.

foto: rr

ć

Ostavi komentar