FOTO: Na porcijunkulskom besplatnom objedu 1000 porcija roštilja. Uživali Čakovčani, žitelji Međimurja i turisti iz Zagreba, Koprivnice…

besplatni roštilj Čakovec
- Došli smo unukama Korinom i Larom doživjeti Porcijunkulovo. kazal su baka i djed Otilija i Ilija iz Zagreba

Podno zidina Starog grada u Perivoju Zrinskih posjetitelji Porcijunkulova 2018. ove su nedjelje točno u podne uživali u zajedničkom objedu na otvorenom. Grad Čakovec za tu je prigodu osigurao tisuću besplatnih porcija ćevapčića i kobasica te osvježavajuće pivo.

Druženju s građanima pridružio se i gradonačelnik Stjepan Kovač koji je posjetiteljima poželio dobar tek te ugodan boravak u gradu na svim programima čakovečkog proštenja koji slijede do četvrtka 2. kolovoza.

Nedjeljni objed zbrinut je zahvaljujući sponzorima Vajdi d.d. iz Čakovca i Carlsberg Croatia d.o.o. Porcije roštilja i pivo dijelile su marljive ruke djelatnika Turističkog ureda Grada Čakovca s njihovom voditeljicom Boškom Ban Vlahek.

Ciljano iz Zagreba stigli na Porcijunkulovo

Građani i posjetitelji hvalili su inicijativu zajedničkog blagovanja. Na objed u Jezero stigli su i Otilija i Ilija s unukama Lanom i Korinom iz Zagreba koji su sa nama podijelili svoje impresije s čakovečkog proštenja:

– Za Porcijunkulovo znamo iz vijesti s raznih medija. Danas smo se ciljano iz Zagreba uputili u Čakovec i Međimurje. Nemamo familiju ovdje. Došli smo doživjeti Porcijunkulovo. Sviđa nam se kako je uređen grad, posjetili smo Muzej Međimurja, sve je prekrasno. A i ručati je ovdje lijepo u hladovini vašeg parka.

– Prošli tjedan nam je bio cijeli težak. Imali smo sprovod, pa smo odlučili danas doći u park da zaboravimo sve nevolje i brige. Nama starijima uvijek se sviđaju ovakva druženja gdje se sretnu poznanici i prijatelji. kazali su nam supružnici Danilović, Marija i Antun iz Čakovca.

besplatni rostilj cakovec (11)_resize
Supružnici Marija i Antun Danilović iz Čakovca

 Tomo i Marija Kovač došli su u Čakovec iz Podbresta:

– Svake godine dolazimo u Čakovec na Porcijunkulovo. Volimo takve događaje. Idemo i u Koprivnicu na Renesansni festival, na Špancirfest u Varaždin, u Ludbreg na njihovo proštenje. Prezadovoljni smo.

besplatni rostilj cakovec
Tomo i Marija Kovač iz Podbresta

Točku na “i” današnjeg blagovanja u Perivoju dao je Juraj Kolar iz Čakovca:

– Ćevapi su bili baš onako kako trebaju biti, malo papreni i fino začinjeni. Kobasice dobre, a pivo – to je zapravo bila juha. uz smiješak je kazao Juraj, uz napomenu da je jednu porciju uzeo za doma, za suprugu, pa će danas imati više vremena za odmor i druženje jer neće morati mnogo kuhati.

Juraj Kolar iz Čakovca

Doživjeti porcijunkulovski objed i zajedno družiti se u Perivoju Zrinskih uz Čakovčane i žitelje Međimurja došli su i turisti iz raznih krajeva Hrvatske.

foto: rr

Nedjeljnu atmosferu i nedjeljni objed u Perivoju Zrinskih zabilježio je i Mario Golenko. FOTOGALERIJU pogledajte OVDJE.

VIDEOZAPIS OVDJE.

besplatni rostilj cakovec (5)_resize splatn

Ostavi komentar

xxx