FOTO: Ministar turizma Gari Cappelli u Čakovcu otvorio 55. Porcijunkulovo. Došao i gradonačelnik Bandić!

Porcijunkulovo 2019

U atriju Starog grada Zrinskih umjetničkom točkom Plesnog studia Korak započela je svečanost otvaranja manifestacije Porcijunkulovo 2019. Koliko se kontinentalnom turizmu pridaje značaj govori i činjenica kako je po prvi put otvaranju ove manifestacije nazočio ministar turizma. Gari Cappelli aktualni ministar turizma otvorio je 55. Porcijunkulovo naglašavajući značaj čakovečkog proštenja kao bitnog kotača hrvatskog kontinentalnog turizma.

Porcijunkulovo otvorenje (1)

Gradonačelnik Stjepan Kovač izrazio je ponos što je ove godine prisutno više od 350 izlagača te vjeruje kako će se ove godine u šest dana koliko traje ova manifestacija ponovo oboriti rekord posjećenosti od više od 300 tisuća posjetitelja. Otvaranju Porcijunkulova nazočio je i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, župan Međimurske županije Matija Posavec sa suradnicima, saborska zastupnica Sunčana Glavak, čelnici grada Čakovca, djelatnici Turističkog ureda Grada Čakovca sa Boškom Ban Vlahek na čelu i te brojni drugi politički uzvanici, predstavnici međimurskog gospodarstva, kulturnog, vjerskog i sportskog života našeg kraja kao što su popularni pjevački par Ashley Colburn i Bojan Jambrošić koji će biti sudionici Malog MEF-a.

Na kraju programa glazbeni dio uveličali su pjevačica Gabriela Hrženjak i pijanist Nikola Grabar. Atrij su ispunili i mnogobrojni građani koji su došli uveličati prvu večer šestodnevnog Porcijunkulova. Svečanost je završila druženjem uz prigodni domjenak.

Najavljen vrhunac svečanosti, vatromet, kojem se uvijek vesele i početak koncertnog dijela manifestacije uz nastup Jelene Rozge izostao je u zakazano vrijeme zbog pljuska i grmljavine. Ali, …

Ipak, Čakovčani i gosti bili su stpljivi i nisu dozvolili da ih jedan ljetni pljusak omete, pa je koncert Jelene Rozge započeo oko 22:30 pred prepunim Jezerom Starog grada kada se nad Starim gradom rasplamsao i vatromet. Svi su pozvani doći i zabaviti se na Porcijunkulovom!

foto: Zlatko Vrzan

FOTOGALERIJU svečanosti otvorenja Porcijunkulova pogledajte OVDJE.

SJAJNU ATMOSFERU na koncertu Jelene Rozge pogledajte u fotogaleriji OVDJE.

Ostavi komentar