FOTO MESAP Jesen: Najbolje voćno vino ima obitelj Črnčec, a med Josip Dobranić

MESAP Jesen 1
Najbolji pčelari-Josip Dobranić i obitelj Trupkovic

Mirjana i Radovan Črnčec iz Nedelišća svojim voćnim vinima, doslovno su pomeli konkurenciju. Svih šest vina osvojilo je medalje, i to četiri zlatne te dvije srebrne.

U sajamskom dvorana MESAP-a u Nedelišću, danas je otvorena tradicionalna sajamska priredba MESAP Jesen 2018. godine.

Dvodnevna priredba i ovoga puta nudu pregršt domaćih proizvoda, stručne skupove i okrugle stolove.

S obzirom da ove godine nema Voćarskog sajma u Donjem Kraljevcu, u sklopu današnjeg izdanja bile su podijeljena priznanja najboljim voćnim vinima. U jakoj konkurenciji i ove je godine neprikosnoveni proizvođač obitelj Črnčec iz Nedelišća čija su vina od višnje, ribizla, maline i aronije osvojila zlata dok su vinu od kupine i šljive pripala zlata.

Po drugu godinu zaredom, bile su dodijeljena i priznanja najboljim medovima s ovogodišnjeg županijskog ocjenjivanja na koje je pristigao 61 uzorak. Najbolju ocjenu postigao je kestenov med Josipa Dobranića iz Šenkovca. Uz njega zlato je osvojilo još 19 medova, 31 ih je ocjenjen srebrom te 10 broncom.

A med je bio osnova i za najbolji kolač. Ovoga puta, nagradu je osvojila Marija Hajdinjak iz Šenkovca, članica udruge Izvor iz Ivanovca.

Priredba se nastavlja i sutra kada se otvara i izložba malih životinja. Treba reći kako je ulaz za sve posjetitelje slobodan.

(vv)

Obitelj Črnčec

Ostavi komentar