FOTO: Mališani vrtića Cvrčak naučili proces izrade animiranog filma!

Vrtićarci starije grupe iz vrtića Cvrčak danas su marljivo sudjelovali na radionici animiranog filma, u sklopu obilježavanja 45. obljetnice osnutka Škole animiranog filma Čakovec. 18 djece uz odgajateljice Mirjanu Lisjak i Kristina Barić stigli su na Dječji odjel čakovečke Knjižnice i čitaonice kako bi sudjelovali u izradi animiranog filma. 

– To su djeca pred školu, koji svi izvrsno crtaju, već su veliki, iznimno pametni, možemo ih odvesti na kraj svijeta. Uživaju u likovnom stvaralaštvu koje su zapravo jedno od najvažnijih dječjih aktivnosti, rekla je odgajateljica Mirjana Lisjak, te dodala kako su djeca veliki majstori, od nemogućeg naprave čudesa.

Mirjana Lisjak i Kristina Barić
Mirjana Lisjak i Kristina Barić

Radionica animiranog filma je dio programa obilježavanja 45. godišnjice ŠAF-a. Predškolci su poznati već od ranije, jer su odradili i teorijske radionice.

– Sad su se i praktično upoznali s izradom animiranog filma. Upoznali su proces animiranog filma, snimit će i zvuk. Naš zaštitni znak je zeleni dječak koji leti, tema su šeširi i sve što dobro može iz njega izaći, također ćemo malo uključiti i priču emocija, Jasminka Bijelić Ljubić, voditeljica Škole animiranog filma Čakovec.  

Jasminka Bijelić Ljubić
Jasminka Bijelić Ljubić

U petak, 21.2. u 18 sati bit će otvorenje izložbe Ispod šešira Letećeg dječaka, gdje će biti prikazana fotodokumentacija iz arhive ŠAF-a, prizori iz mnogobrojnih filmova, fotografije polaznika te prigodni radovi na temu logoa ŠAF-a, a koje su izradili djeca.

Ostavi komentar