FOTO: Mali i veliki trkači borili se za prva mjesta na Jesenskom krosu

Perivoj Zrinski jutros je bio prepun malih i velikih trkača koji su se natjecali povodom tradicionalnog Jesenskog krosa. U organizacija Atletskog kluba Međimurje na natjecanju su sudjelovali polaznici vrtića, učenici i učenice osnovnih i srednjih škola Međimurje.

-Svake godine se organizira proljetni i jesenski kros kako bi se djecu već od vrtićkog, pa osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta potaknulo da se bave sportom, u obliku trčanja ili nekom drugom. Na jesenskom krosu se procjenjuje da je sudjelovalo oko 800 trkača i trkačica iz Međimurja, poručio je tajnik Atletskog kluba Međimurje Mario Dobša.

Učenici osnovnih škola trčali su od 1. do 8. razreda svaki razred zasebno, posebno u ženskoj i posebno u muškoj konkurenciji, dok srednje škole imaju jednu kategoriju. Od 1. do 4. razreda posebno učenice i posebno učenici, a polaznici vrtića također trče posebno u muškoj i posebno u ženskoj konkurenciji, i to u dvije kategorije, predškolci u jednoj te mlađi u drugoj.

Svi natjecali imali su prijavljene listiće koje su dobili u svojim školama, a najuspješnijima osigurane su nagrade, medalje za prva tri mjesta u svakoj utrci te pehar za najuspješniju osnovnu školu po broju osvojenih prvih mjesta.

Vrtićki uzrast, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijelog Međimurja na jesenski kros su došli u velikom broju, dobro se razgibali te otrčali svaki u svojoj konkurenciji nabolje što su mogli.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar