FOTO: Mali serjojnski fašnik okupio 535 malih maškara

Mali serjojnski fašnik

Grad Mursko Središće je poslao priopćenje da se 27. siječnja održao „Mali serjojnski fašnik“.

Priopćenje u nastavku donosimo u cijelosti.

U subotu, 27. siječnja, s početkom u 14,00 sati održao se trinaesti po redu „Mali serjojnski fašnik“ u gradu Mursko Središće.

Kao i proteklih godina organizator ove manifestacije je Turistička zajednica Grada Mursko Središće u suradnji s Dječjim vrtićem „Maslačak“.

U ime Grad Mursko Središće obratio se gradonačelnik Dražen Srpak koji je naglasio kako je čuvanje tradicije malog fašnika zapravo preduvjet kako bi se i onaj veliki fašnik očuvao.

Grad je osigurao krafne i topli čaj koje su pripremile Društvo žena Hlapičina.
Na Malom serjojnskom fašniku sudjelovalo je 535 malih maškara koje su vjerno pratile njihove tete iz vrtića. Ispred brojnih građana među kojima su bili roditelji, djedovi i bake predstavilo se 10 skupina dječjih vrtića.

Malu fašničku povorku predvodile su Mažoretkinje Murskog Središća maskirane u zvijezdice i Gradski puhački orkestar koji su ih dopratili u sami centar ispred zgrade Dječjeg vrtića „Maslačak“.

Svojim malim programom predstavljene su maske svih sudionika dječjih vrtića koji su vodile učenice petoga razreda Osnovne škole Mursko Središće.

Sudionici „Malog serjojnskog fašnika“ bili su: Dječji vrtić „Maslačak“ Mursko Središće kao kišni oblačići i područno odjeljenje Peklenica kao žabice, Dječji vrtić „Pahuljica“ Mursko Središće kao pingvini, Dječji vrtić „Sunčeko“ Selnica kao dalmatineri, Dječji vrtić „Dječja maštanja“ Mursko Središće kao Miki i Mini Mausići, Dječji vrtić „Kockice“ Štrigova kao Spužva Bob skockani, Dječji vrtić „Leptirići“ Zebanec Selo kao mudre sovice, Dječji vrtić „Smiješko“ Sveti Martin na Muri kao Rimljani i Rimljanke, Dječji vrtić „Ribica“ Žabnik kao Štrumfovi i Dječji vrtić „Srčeko“ Vratišinec kao dalmatineri.

Foto: Grad Mursko Središće

Ostavi komentar