FOTO: Majčin dan u Macincu uz glazbu i poklončiće

Majčin dan Macinec

Članice Društva žena Macinec koje aktivno djeluju u Udruzi MAXENCA i ove su se godine pobrinule da se Majčin dan obilježi na svečan i dostojanstven način.

Svojim su mještanima i gostima pripremile prigodan program u kojem su uz male Macinčarke sudjelovali tamburaši pod vodstvom prof. Novak Miroslav, te članovi Dramske sekcije Maxenca Kirić Adalita i Marciuš Zdenko.

Program priredbe osmislila je Kofjač Vesna,a tijekom proteklih tjedana male Macinčarke je uvježbavala i pripremala za nastup. Za kulisu odnosno pozadinu pozornice sa posebnim zadovoljstvom i inspiracijom pobrinuo se Jaklin Alen.

Razdragani zvuci tamburica i pjesma iskusnih tamburaša bili su više nego poželjan uvod u priredbu. Marciuš Doris svim je majkama nježnim riječima iskazala zahvalnost na svemu što nam one daju, pružaju i omogućuju, a male Macinčarke su pjesmama i recitacijama prikazale važnu ulogu majke.
Uistinu je bilo trenutaka kada su se oči prisutnih majki zacaklile, ispunile suzama radosnicama i ponosom što su majke.

Male Macinčarke Lovrenčić Dolores, Petek Lea, Vršić Lana, Crikvenčić Lorena, Vršić Vita i Poljaković Dora zaslužile su svaki pljesak prisutnih.
Kirić Adalita i Marciuš Zdenko u svom su nastupu kao glumci – amateri od prve minute pokazali kako riječima, glumom i gegovima znaju nasmijati i zabaviti publiku.

Predsjednica Udruge Maxenca Špicar Marciuš Magdalena na kraju priredbe zahvalila je svima na dolasku i čestitala Majčin dan.

Zamjenik načelnika općine Nedelišće Kacun Željko u svoje je osobno ime i u ime Općine Nedelišće u inspirativnom i na trenutke emotivnom govoru svim majkama čestitao Majčin dan i istaknuo važnu ulogu i značaj majki u našem životu.
Priredba je završila kao što je i počela u veselim tonovima žičanih instrumenata i harmonike, te pjesmama tamburaša.

Za sve majke članovi Udruge Maxenca pripremili su prigodne poklone – slatki paketić i cvijet.

Autor: Željko Kofjač

Ostavi komentar