FOTO: KUD Veseli Međimurci slaveći 70 rođendan ugostili ansambl Pirin iz Bugarske

Veseli Međimurci i ansambl Pirin

Mnogobrojna publika u čakovečkom Centru za kulturu, u srijedu nije ostala ravnodušna na nastup dva odlična folklorna ansambla, domaćina KUU Veseli Međimurci te profesionalnog Nacionalnog ansambla Pirin iz bugarskog Blagoevgrada, grada prijatelja Čakovcu. Kako KUU Veseli Međimurci ove godine obilježava sedam desetljeća postojanja, bila je to prilika da se jedan od njihovih slavljeničkih programa, uvrsti i u program obilježavanja Dana Grada Čakovca, pa su nastup uz bugarske kolege, uveličali i gradonačelnici gradova prijatelja, Stjepan Kovač i Atanas Kambotov.

KUU Veseli Međimurci su najstarija kulturno umjetnička udruga na području Čakovca i cijelo vrijeme svog djelovanja njeguju ljubav prema plesu, pjesmi, folkloru i narodnim običajima, a u njihovim redovima nerijetko nastupaju i cijele obitelji te se stvaraju neraskidive prijateljske veze. Do sada je kroz njihove redove prošlo oko tisuću članova, a bilježe i duplo više nastupa u zemlji te diljem Europe. O njihovom je radu i uspjesima snimljen i dokumentarni film koji će promociju imati krajem ove godine. Na pozornici Centra za kulturu, Veseli Međimurci su u srijedu zablistali u prikazu dva spleta međimurskih pjesama i plesova.

S druge strane, Nacionalni ansambl Pirin, u Blagoevgradu djeluje već 50 godina te je nastupao na svim kontinentima, osvojivši i nekoliko prestižnih domaćih i inozemnih nagrada. Osim nastupa u najpoznatijim dvoranama u svijetu, njihovi plesači, svirači i pjevači bilježe i bogatu diskografiju, video i promotivne materijale. U Čakovec su stigli kakao bi se produbila suradnja između dva prijateljska grada i na području kulture te su brojnoj publici pružili istinski doživljaj. Na pozornici Centra za kulturu predstavili su bogatstvo svojeg kraja, nošnji, svirača, popularnih tapana, odnosno bubnjeva, solista te naravno prepoznatljivog melosa i plesova.

Atmosferu rođendanskog koncerta zabilježio je Mario Golenko, a fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Ostavi komentar