FOTO KOLONA SJEĆANJA U ČAKOVCU: Na rotoru u Vukovarskoj lampionima ispisana riječ Vukovar na spomen žrtvama herojskog grada

– Bez istine, nema oprosta i povjerenja za budućnost, osnovna je poruka komemorativnog skupa i čkovečke Kolone sjećanje održane dan uoči 18. studenoga i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Međimurske županije u suradnji s Međimurskom županijom i Gradom Čakovcem odali su počast obilježavanju 28. obljetnice sjećanja na žrtvu Vukovara u Čakovcu pod nazivom  ” I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI“.

Program je započeo polaganjem vijenaca na spomen ploču – igralište NK Sloga Čakovec, nastavljen je Svetom misom za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje Domovinskog rata i žrtve obrane  Vukovara održanoj u Crkvi Svetog Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu.

Potom je formirana  Kolona sjećanja u kojoj su bili  Počasni zdrug UDVDR, Zrinska garda Čakovec, PUM sa zastavama, hrvatski branitelji sudionici obrane Vukovara, roditelji, supruge i djece nestalih i smrtno stradalih hrvatskih branitelja domovinskog rata Međimurske županije, predstavnici  političkog, vjerskog,kulturnog i  javnog života  Grada Čakovca i Međimurske županije, članovi Udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata Međimurske županije, djeca Osnovnih i Srednjih škola  iz Čakovca, građani grada Čakovca te žitelji Međimurske županije.

foto: Mario Golenko
foto: Mario Golenko

Kolona sjećanja se s upaljenim lampionima kretala čakovečkim ulicama do Vukovarske gdje je na rotoru lampionima ispisana riječ grada heroja – “Vukovar”.

Potom je Kolona  sjećanja krenula do Trga Republike  gdje su položeni vijenci i zapaljeni lampioni kod Spomen obilježja smrtno stradalim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata Međimurske županije u Perivoju Zrinskih. Prigodne riječi uputili su branitelj Željko Sršan, zamjenik gradonačelnika Čakovca Mario Medved, župan Matija Posavec i fra Tomislav Božiček.

Sudionici Kolone sjećanja su pozvali žitelje Međimurja neka danas i sutra zapale lampione za žrtvu Vukovara, a brojni Međimurci će već i noćas krenuti za Vukovar na 28. obljetnicu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

foto: rr

VELIKU FOTOGALERIJU 28. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara fotografa Maria Golenka pogledajte OVDJE.

 

 

 

Ostavi komentar