FOTO: KATOLIČKI dječji vrtić Svetog Nikole u Belici okuplja 37 mališana

Mališani vrtića u Belici
Mališani vrtića u Belici

Veseli mališani dječjeg vrtića Svetog Nikole u Belici već uvježbavaju duhovne pjesme kojima će obilježiti Svetog Nikolu 6. prosinca, ujedno i dan vrtića. 

Katolički dječji vrtić Svetog Nikole u Belici jedini je ovakvog tipa na nivou cijele Međimurske županije, a osnivač je Varaždinska Biskupija. Vrtić je preuzet od Reda sestara Karmelićanki koje su ranije na ovom prostoru svakodnevno brinule o djeci. 

Ravnateljica Katja Srnec
Ravnateljica Katja Srnec

Kako bi se tradicija nastavila, vrtić broji četiri odgajateljice Eminu Božić, Andreju Jurišić i Rajku Mihalić, te Katju Srnec koja je ujedno i ravnateljica. Odgajatelji vrtića moraju imati katehetsko doškolovanje odgajatelj u vjeri za predškolski odgoj na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

– Caritasov dnevni boravak Antun Bogdan je također ustanova Biskupije, s njima smo povezani, te su oni naš stručni tim vrtića. Kristina Novaković kod nas provodi logoterapiju, Nikola Petričević je psiholog, te pedagoginja Marija Matulin. Na njih se možemo osloniti svi, od odgajatelja do roditelja, kaže ravnateljica Srnec. 

Vrtić Svetog Nikole u Belici ima 37 mališana koji su podijeljeni u dvije skupine, jasličare od jedne do tri godine, te starija skupina od 3 i pol do šest i pol godina. Vrtić ima i dvoje djece s posebnim potrebama, dječaka s autizmom, te djevojčicu sa Sindromom Down koji imaju svoje asistente. Vrtić pohađaju i djeca iz drugih općina. Svi uzrasti imaju zajedničko pjevanje, te uvježbavanje dramskih prikaza.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom broju Međimurskih novina koje možete nabaviti diljem Međimurja!

Ostavi komentar