12.8 C
Čakovec
Petak, 31 ožujka, 2023

FOTO: KALINKE u veseloj i šarenoj atmosferi proslavile Dan ruske kulture!

U hotelu Kralj u Donjem Kraljevcu već se na ulazu moglo vidjeti da se slavi Dan ruske kulture. Ruska pita od jabuke, votka s limunom, crni ruski čaj, mali kolačići koji se zovu suški bile su samo neke od delicija koje su goste dočekale na početku manifestacije. Dan ruske kulture pod nazivom 9. Ruska kuhinja na međimurskom stolu održala se pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Ruske Federacije u Hrvatskoj, Međimurske županije, Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Grada Čakovca, Grada Preloga i Hrvatske elektroprivrede d.d.

Udruga ruskog govornog područja u Međimurju Kalinke ponovno su pokazale svoje izvrsne organizacijske sposobnosti, a s ciljem njegovanja ruske tradicije i običaja. Na početku u program su nas uveli Nikola Srpak i Kristina Posavec. Predsjednica Udruge Kalinka Tatjana Mikolaj pozdravila je sve prisutne goste i rekla zašto je važno održati rusku kulturu u Međimurju.

-Zahvaljujem svim članovima naše Udruge na odricanju i angažamanu kako bi manifestacija uspjela u cijelosti, rekla je Tatjana Mikolaj,  te pročitala pismo koje je uputila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, uz poseban naglasak na odličnu međunarodnu suradnju Hrvatske i Rusija. 

Župan Matija Posavec svim prisutnim gostima obratio se uime cijele Međimurske županije.

-Uvijek je lijepo na priredbama Udruge Kalinka, osjeća se ugodna i prijateljska atmosfera. Želim uputiti veliku podršku svim članovima i članicama, te se nadam će suradnja se nastaviti u istom tonom. Ovo je jedno posebno bogatstvo koje njegujemo u Međimurju, istaknuo je u svom govoru župan Matija Posavec.

Predstavila se izložba radova etno sekcije udruge, prezentacija narodnih nošnja i odjevnih predmeta, od ruske narodne nošnje, kozačke nošnje i pavloposadske marame koje su kao prave modne dive predstavile djevojčice Udruge Kalinka koje se zovu Malinke. Uz njih predstavljene su brojne ruske narodne pjesme, pjesme Kozaka, autorske pjesme, suvremene pjesme na ruskom jeziku i romanse ruskih klasika. U sklopu bogatog programa gosti su mogli degustirati razna ruskih jela i pića, od boršča, ruske salate, piroški, slana haringa, vodka i kvas. 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,085FanoviLajkaj
619SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE