FOTO IZLOŽBA „MEĐIMURCI U PLANINI”: 15 autora kroz 50 fotografija prikazalo čari planinarenja

izložba Međimurci u planini (8)_resize
Druženje planinara završilo je uz prigodan domjenak i fotografiranjem za uspomenu na još jednu lijepu planinarsku večer

– Ove godine javilo se nešto manje autora, njih petnaest. Ali je količina radova ostala jednaka. Neki su se autori poboljšali, što je vjerojatno djelomično rezultat i naših sugestija. Uočljive su dvije različite, a opet povezane teme. Jedna grupa autora se fokusirala na pejzaže odnosno vidike koji su ih oduševili. Druga skupina se više fokusirala na odnos čovjeka s planinom, pa su prikazivali pojedince ili grupe ljudi u suodnosu s okolišom. Te fotografije su mi puno jače i izražajnije jer jer imaju jaču poruku o našem odnosu prema prirodi i kako bi se trebali odnositi prema njoj. kazao je Davorin Mance predsjednik Fotokluba Čakovec na trećoj izložbi fotografija u organizaciji planinarskog društva Međimurje. Izložba je otvorena ovog petka u izložbenom prostoru zgrade Scheier u Čakovcu.

Autori fotografija abecednim redom su Ivan Andjel, Željko Bedić, Bojan Blažić, Tomislav Borko, Anđelko Borković, Bojan Damiš, Jasminka Damiš, Silvo Dania, Slavica Hranilović, Suzana Jalšovec, Franjo Janković, Željko Setnik, Bogomir Trabe i Damir Železnjak. Postav izložbe potpisuju Davorin Mance i Filip Lučin članovi Fotokluba Čakovec koji su bili i selektori izložbe.

izložba Međimurci u planini (2)_resize
Željko Poljak, Sonja Tošić-Grlač i Davorin Mance

Otvorenju izložbe nazočila je i Jadranka Čoklica, dopredsjednica Hrvatskog planinarskog saveza. O aktivnosti i druženju planinara govorio je predsjednik HPD Međimurja Željko Poljak. Izložbeni postav otvorila je u ime Međimurske županije Sonja Tošić-Grlač. Kako je i sama planinarka inspirativnim riječima poželjela je svim planinarima i ljubiteljima prirode mnogo radosnih trenutaka u planinama koje onda tako srčano i s puno strasti bilježe svojim fotografima i donose nam ih u samo središte Čakovca. Večer je moderirao Dejan Buvač, a u organizaciji same izložbe značajan doprinos dao je i član Upravnog odbora društva, Anđelko Borković.

Izložba se može razgledati do 8. veljače. Članovi HPD Međimurje pozvali su također svoje članstvo te sve prijatelje planinare na godišnju izbornu skupštinu društva. Održat će se u petak 8. veljače također u zgradi Scheier s početkom u 19 sati.

foto: rr

Ostavi komentar