FOTO: DOM ZDRAVLJA posjetili smo novu, impresivnu zgradu koja se proteže na 5250 kvadrata!

U ravnateljstvu Doma zdravlja Čakovec ravnatelj Doma zdravlja Čakovec dr.med. Branko Vrčić i direktor Sobočan interijera d.o.o. Franjo Sobočan, uz nazočnost župana Međimurske županije Matije Posavca i pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonje Tošić Grlač, potpisali su ugovor za opremanje namještajem novoizgrađene zgrade Doma zdravlja Čakovec.

-Potpisivanje ovog ugovora je jedan korak u izgradnji nove zgrade Doma zdravlja, najvećeg ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu u proteklih 26 godina. To je korak koji je ujedno i završan, nakon ove investicije opremanja kreće proces preseljenja ambulanti koje sada postoje na raznim lokacijama. Proljeće ćemo dočekati i s novom zgradom, te novim sustavom primarne zdravstvene zaštite koji će biti najbolje organiziran i najkvalitetniji u cijeloj Hrvatskoj, rekao je župan Matija Posavec. 

Preselit će se dio opreme kojom se danas služe domovi, ali i veći dio od 710 komada dijagnostičko-terapijske opreme koja je nabavljena europskim sredstvima u iznosu od 7 i pol milijuna kuna.

Ravnatelj Doma zdravlja Čakovec dr.med. Branko Vrčić istaknuo je kako je finalni put i javna nabava dovela do tvrtke Sobočan interijeri koja će opremiti većinu ordinacija u novom Domu zdravlja. Radi se o svemu što je potrebno za jednu ordinaciju, primjerice stolovi, stolice, sudoperi. 

-U veljači nakon završetka opremanja Doma zdravlja kreće premještaj u novu zgradu koja će biti u potpunoj funkciji. Veliki tehnički radovi završavaju krajem siječnja, rekao je ravnatelj Vrčić.

Novi Dom zdravlja proteže se na 5250 kvadrata s 35 ordinacija. Ulaskom u zgradu sve ordinacije na desno su namijenjene za obiteljsku medicinu. Lijevo na prizemlju nalazit će se pedijatrija i ljekarna, na 1. katu su stomatolozi i medicina rada, a 2. kat je rezerviran za ginekološke ordinacije. 

Foto: Dora Vadlja

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE