FOTO: Dobrotvorni koncert „Proljeće za Katružu“ otvorio srca izvođača i publike

Poetikon - školski bend gimnazije Josip Slavenski Čakovec publika je nagradila posebnim pljeskom

Tradicionalne međimurske popevke, autorske pjesme, zabavni  ritmovi, ambijentalna glazba, pop obrade, etno izričaj i izvorni međimurski ples izmejnjivali su se dva i pol sata te uveseljavali brojnu publiku dobrotvornog koncerta “Proljeće za Katružu”. Koncert je otvorio KUD Mačkovec te Marija Küpper Jambrošić s himnom ovog i drugih međimurskih humanitarnih događanja “Tu dobri su ljudi”.

Marija Küpper Jambrošić izvela je nezaobilaznu pjesmu “Tu dobri su ljudi”

Potom su na pozornici Centra za kulturu Čakovec nastupili KUD “Fijolica” Orehovica, Poetikon – školski bend gimnazije Josip Slavenski Čakovec, Martina Jakšić Rodiger i Damir Rodiger, Ženska vokalna grupa “Pučpuljike”, Krunoslav Lajtman, Meri Šeparović, duo Bemijan iz Koprivnice, vokalna skupina Hrvatske komore medicinskih sestara – podružnica Međimurske županije, Josip Sanjković Mitrica, Andrea i Goran Šafarić, Ivica Jurgec, etno duo Goga i Željko te kao vrhunac koncerta Mirko Švenda Žiga. Ovaj tradicionalni dobrotvorni koncert vodio je Miljenko Ovčar te najavljivao izvođače uz aktualne dosjetke i pošalice.

Gotovo dupkom puna dvorana s ponosom potvrđuje i pokazuje činjenicu kako su žitelji Međimurja ponovo pokazali svoje veliko srce i senzibilitet prema oboljelim osobama našeg kraja, kao i svi izvođači i sudionici ovog koncerta.

Organizator i domaćin koncerta je zaklada “Katruža” koja je tijekom 19 godina plemenitog rada usmjerila više od 5,3 milijuna kuna pomoći sugrađanima za potrebe za potrebe liječenja, rehabilitacije, transplantacije, nabave pomagala i lijekova u slučajevima kada zdravstveno osiguranje ne podmiruje troškove. Zahvale svima koji podupiru rad Zaklade “Katruža” s pozornice su uputili predsjednik Upravnog odbora „Katruže“ Miroslav Horvat, dr.med. i upravitelj Zaklade i župan Međimurske županije Matija Posavec. Najavili su također i nove dobrotvorne aktivnosti Zaklade koje će se organizirati tijekom 2019. godine, a sve s ciljem prikupljanja pomoći za potrebe liječenja i ostalih troškova onima kojima je to najpotrebnije.

foto: Zlatko Vrzan

FOTOGALERIJU koncerta pogledajte OVDJE.

Završni pečat koncertu dao je Žiga s kojim je publika zdušno pjevala

Ostavi komentar