FOTO: Dan pikača u Selnici proslavljen uz međimurskog Žigu

Selnica je danas bila u znaku proslave Dana pikača.

Dan pikača radionica za djecu, Željko Petković i Siniša NovakNakon ranojutarnjeg prikaza starinske žetve i namatanja Pikača, slijedila je radionica za djecu koju su vodili kipari Željko Petković i Siniša Novak. Djeca su u tehnici glinamola, vodenim bojama, temperom i patiranjem elemenata iz prirode obrađivali tematiku selničkog pikača. Radionica je pobudila veliki interes i okupila 20 do 30 djece.

Veliko finale uslijedilo je navečer na igralištu kod Osnovne škole Selnica. Uvodno su se zagrijali uz kulturno- umjetnički program članova Impuls za 54+ iz Murskog Središća.

Potom su se do suza nasmijali kratkim skečom koji su izveli članovi KUD-a Gruntovčani iz udruge Sigečko srce iz Sigeca, a oko 21:30 na pozornicu se popeo međimurski Mirko Švenda Žiga i njegov bend.

Pred publikom je prvi put uživo pred publikom izvedena i pjesma Selnica, autora Ignaca Šardija, za koju je muziku napisao Velimir Borko i pobrala pljesak pri svakom izvođenju.

Za sve posjetitelje bilo je pripremljeno oko 200 litara ukusnog bograča. Pogledajte atmosferu sa završnice proslave Dana pikača u nastavku.

Velimir Borko autor glazbe za pjesmu Selnica

Mirko Švenda Dan pikačaŠardi Ignac autor pjesme Selnica

Ostavi komentar