FOTO: Čakovečki Crveni križ dobio novi objekta za prihvat donirane robe i skladište

Crveni križ Čakovec

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec dobilo je nove, adekvatnije prostore za prihvat donirane robe. Drugim riječima iz nekadašnjeg prostora kod Poljoprivredne zadruge, preselili su se u objekte ispod nadvožnjaka.

Uz Međunarodni i nacionalni Dan civilne zaštite, GDCK Čakovec, koji i samo ima veliki značaj u humanom spašavanju života i materijalnih dobara, dobilo je nove skladišne prostore, puno funkcionalnije od dosadašnjih. Radi se o prostoru bivše METSS-e trgovine u ulici V. Lisinskog ispod čakovečkog nadvožnjaka, površine 230 kvadrata.

Crveni križ Čakovec skladište

Uz vlastita sredstva i donacije, u nove prostore ugrađeno je i puno rada brojnih volontera među kojima i učenika čakovečke Graditeljske škole.

– To je prostor u kojem se nalazi dežuraona za interventni tim, sanitarni čvor , kancelarija, radiona i prostor za zapaljive tvari, rekao je prilikom otvorenja, Kristijan Valkaj, ravnatelj GDCK Čakovec. U ovoj godini, objekt je već primio 75 t mandarina i 100 tona jabuka i sve je podijeljeno pootrebitim građanima.

U sklopu kompleksa nalazi se i garaža od 49 kvadrata. S prednje strane objekta je parkiralište sa šest parkirnih mjesta od kojih je jedno i za osobe s invaliditetrom te prostor za prihvat dvaju transportnih kamiona. Bogata je i oprema u kojoj se između ostaloga nalazi i sedam medicinskih šatora, jedan agregat, 60 poljskih kreveta, 12 aparata za isušivanje vlage, pet štednjaka na kruta goriva namijenjenih grijanju i kuhanju u šatoru. Uz vozni park s tri automobila što malih što teretnih, Društvo posjeduje i dvije auto-prikolice, viličar, visokopodizni paletar i dva ručna paletara. Naravno, objekt je pod videonadzorom.

Crveni križ Čakovec skladište

– Imamo čak i zamrzivače tako da smo u stanju primiti i smrznutu te lako kvarljivu hranu, naveo je Valkaj moguće donacije.

Ukoliko netko želi donirati hranu ili odjeću, najprije se mora javiti u njihove administrativne prostore u ulici K.Tomislava.

Idući pak tjedan očekuju prihvat prehrambenih i higijenskih paketa za korisnike minimalne zajamčene naknade kojih se trenutno broji preko 5 000, točnije 5 280.

Zornije rečeno, radi se o 18 punih šlepara i bit će to najveći humanitarni projekt u našoj zemlji. Korisnicima će se paketi dijeliti u tri navrata.

(vv)

Foto: Međimurska županija

Ostavi komentar