FOTO: Čakovčani i gosti počašćeni s 1200 besplatnih porcija lovačkog gulaša

U danima obilježavanja Međimurske županije Čakovčani i gosti rado se druže na tradicionalnom objedu uz lovački gulaš i roštilj. Tako je i ove godine nakon mimohoda povijesnih postrojbi u Jezeru Staroga grada održana manifestacija Dani lovnog kulinarstva.

lovacki gulaš (1)_resize
Lovačka kuharska ekipa

Lovački savez međimurske županije i Međimurska županije pripremili su tim povodom 1200 porcija lovačkog gulaša i 90 kg mesa za roštilj. Gulaš je pripremio tim kuhara iz nekoliko međimurskih Lovačkih društava.

lovacki gulaš (2)_resize
Mladen Lacković i lovački rogisti

Kako je kazao Mladen Lacković, tajnik međimurskog Lovačkog saveza za gulaš je upotrijebljeno 250 kg mesa divlje svinja, 120 kg krumpira, 140 kg luka i začini prema potrebi. Zahvalio je svim lovačkim društvima koja su pomogla da Dan lovnog kulinarstva protekne u najljepšem ozračju.

Objed i druženje na otvorenom svima je godio

Pripremljeno je sveukupno 1200 porcija ukusnog lovačkog gulaša u kojem su uživale sve generacije. Posjetitelji su kušali i besplatan roštilj, a uz to je godilo i pokoje piće iz bogate ugostiteljske ponude. Da bi sve bilo u pravom lovačkom štihu zasvirali su i lovci rogisti. Dio atmosfere današnjeg zajedničkog objeda na otvorenom donosimo u kolažu fotografija.

foto: rr

Ostavi komentar