FOTO BeACTIVE i FlashMOVE: Sve generacije plesale u ime zdravlja. Bicikl osvojila Mirjana Tišler iz Kotoribe!

FlashMOVE Cakovec (8)

Veliko finale Europskog tjedna sporta i obilježavanje Svjetskog dana srca održano je danas na Trgu Republike u Čakovcu. Proveden je program “BeACTIVE sat tjelesne i zdravstvene kulture na otvorenom” i FlashMOVE plesni događaj na kojem su sudjelovali učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola, učenici srednjih škola i studenti, članovi različitih sportsko-rekreativnih udruga i slučajni prolaznici. Koreografiju je osmislila Karmen Kovačić iz plesnog studia Vivona. Odazvalo se jedanaest razreda čalpvečkih osnovnih škola, a i odaziva srednjoškolaca je bio odličan. Obilježen je i Svjetski dan srca dijeljenjem promotivnih letaka.

Prim. Marina Payerl – Pal, dr.med
Prim. Marina Payerl – Pal, dr.med pozvala je žitelje Međimurja na svakodnevne tjelesne aktivnosti koje značajno doprinose zdravlju i kvaliteti života

Prim. Marina Payerl – Pal, dr.med., ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije kao te , Darko Radanović, mag.inf, pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti i voditelj Informacijskog centar Europe Direct Čakovec, te Renata Kutnjak Kiš, dr.med, voditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo u ZZJZ Međimurske županije istakli su kako se ovi programe provode u cilju promoviranja zdravog načina života i poticanje žitelja Međimurje na kretanje.

Organizatori ovog događaja su Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Informacijski centar EUROPE DIRECT Čakovec, Školski preventivni programi osnovnih i srednjih škola, Stručni aktiv profesora tjelesne i zdravstvene kulture, Zajednica sportskih udruga Čakovca i Plesni studio Vivona, a pokrovitelji manifestacije su Međimurska županija i Grad Čakovec te sponzori majica za sudionike, a tu su još Međimurje-plin d.o.o., tvrtka Bernarda Pušćine, Središnji državni ured za sport, MŽ i Grad Čakovec.

Izvučeni sretni dobitnici

Na kraju programa uslijedilo je izvlačenje nagrada u sklopu kampanje „Pješke ili biciklom na posao druženje i rekreaciju“. Od ukupno 145 regularnih prijava izvučeni su sljedeći dobitnici:

1. nagrada – bicikl: Mirjana Tišler, Kotoriba

2. nagrada – sportski sat: Marija Jančec, Mala Subotica

3. nagrada – sportska jakna: Anđela Kedmenec, Čakovec

4. nagrada – biciklistička kaciga: Brankica Igrec, Donji Mihaljevec

5. nagrada – pedometar: Mladen Jančec, Mala Subotica

Foto: Zlatko Vrzan

U nastavku pogledajte dio današnje atmosfere na čakovečkom Trgu:

Ostavi komentar