FOTO BeACTIVE i FlashMOVE: Na čakovečkom trgu stotine plesača i rekreativaca!

U Čakovcu i Međimurskoj županiji danas je obilježen Europski tjedan sporta (23.-30. rujna 2019.) i Svjetski dan srca (29.rujna). Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje športa i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2019. godine održava peti put. Program je organiziran na Trgu Republike u Čakovcu pod nazivom “BeACTIVE satom tjelesne i zdravstvene kulture na otvorenom” i FlashMOVE plesni događaj.


Vježbe zagrijavanja vodila je Željka Podgorelec-Sirc, sportske aktivnosti treneri Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Luka Prprović, Ivan Ermakora i Roko Sorić.

Karmen Kovačević Jambor iz Plesnog studia Vivona koja je osmislila koreografiju za vrhunac događaja uz FlashMOVE i ples na Trgu svih sudionika.

U satu tjelesne i zdravstvene kulture na otvorenom” te FlashMOVE plesu sudjelovalo je oko rekreativaca:djeca vrtićke dobi, učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola te prvih i drugih razreda srednjih škola, članovi sportsko-rekreativnih udruga te svi zainteresirani koji su se željeli priključiti.

Djelatnici Ljekarne Čakovec dijelili su edukativne letke, a u Perivoju Zrinski održana je i aktivnost „Volonteri u parku“ programa „Živjeti zdravo“.

U ime Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije govorila je Marina Payerl – Pal ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u ime Međimurske županije Sonja Tošić Grlač i Darko Radanović, a sve sudionike pozdravio je i gradonačelnik Stjepan Kovač. Program je moderirao Tomica Jakopec tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca.


Predstavljeni su i uspješni mladi sportaši Adam Šinjor (Čakovečki plivački klub), Lucija Vizinger iz Nogometne škole Međimurje, mlada perspektivna nogometašica koja je nedavno pozvana u žensku hrvatsku reprezentaciju.

U sklopu programa obilježen je i Svjetski dan srca te je poticajne riječi s pozornice ispred Centra za kulturu uputio Čakovčanin Luka Vugrač, transplantirani pacijent. Srce mu je transplantirano prije nekoliko godina, a danas se aktivno bavi sportom i svima preporučuje rekreaciju.


Učenici Graditeljske škole Čakovec s profesorom Ivanom Čondorom marljivo su sve fotografirali i snimali te će realizirati foto i video dokumentaciju događaja.

Organizatori ovog događaja bili su su Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Informacijski centar EUROPE DIRECT Čakovec, Zajednica sportskih udruga Čakovca, Školski preventivni programi osnovnih i srednjih škola, Stručni aktiv profesora tjelesne i zdravstvene kulture i Plesni studio Vivona, pokrovitelji manifestacije su Međimurska županija i Grad Čakovec, Središnji državni ured za šport i HDS – ZAMP, a sponzori i donatori su Bernarda d.o.o., Međimurske vode d.o.o, Eko Međimurje d.d. i Međimurje plin.

foto: rr

Dio plesne i sportske atmosfere pogledajte i u fotogaleriji u nastavku:

Ostavi komentar