FORESTLAND najpoznatiji međimurski festival predstavio svoj plan i program partijanja!

Danas u hotelu Castellum u Čakovcu održana press konferencija na kojoj je bio službeno predstavljen plan i program partijanja na najpoznatijem festivalu u Međimurju- Forestlandu u Brezju. Ovom prilikom govori su Krešo Biškup ispred organizacije Forestlanda, župan Matija Posavec, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović, te upravitelj zadruge Humana Nova Ivan Božić.
Za 90 dana dočekat ćemo 7. izdanje festivala, od 19. do 21. srpnja Brezje će ugostiti više od 60 DJ-eva iz svih dijelova svijeta, te okupiti tisuće obožavatelja elektronske glazbe. 
Forestland je već objavio prva imena za sedmo izdanje festivala, postavu koju čine legendarni Mauro Picotto, trance zvijezde Ruben de Ronde i Ferreck Dawn, mađarski duo SaberZ te Ššibenčanin Lawrence Klein, pridružuje se i dvojac iz Španjolske – The YellowHeads!
Na pozornici će se ovom maskiranom dvojcu pridružiti i Kraundler artist koji karijeru započinje 2007. godine te od tada nastupa na preko 300 partyja, festivala i radijskih emisija diljem Hrvatske, Slovenije i Crne Gore. Svojim nastupom kreće od plesnog tech house-a do žestokog, ali melodičnog techna. Organizator je Underground Fusion projekta koji djeluje od 2008. godine i zalaže se isključivo za underground elektroničku glazbu.
Na Forestlandu će ponovno gostovati i zagrebački, već svima dobro poznati DJ-evi Mike&Me te Dekova, ali i Miloš Stankić – perspektivni DJ iz susjedne nam Bosne i Hercegovine.
O Dekovi, rezidentu kultne Opere i legendi Zrća, ali i općenito Hrvatske scene sve znamo, na Forestland se vraća po treći puta, dok će Mike&Me nakon odličnog zimskog nastupa prodrmati kosti svima ovog ljeta. Miloš Stankić dolazi nam iz BiH i spojit će melodije svog Colour Festivala iz Brčkog s ritmom europskog Forestlanda.
NOVITETI koji očekuju partijanere od 19. do 21. srpnja 2019. godine 
-Nadam se da će nas ove godine ”pomaziti” vrijeme, te da će biti sunčano i vruće. Općina Sveti Juraj na Bregu će od 19. do 21. srpnja biti centar zbivanja u Međimurju. Posjetitelje festivala očekuju imena svjetskih DJ-eva, te su time najveća imena koja smo uspjeli okupiti do sad, kaže Krešimir Biškup.
Krešo dodaje kako su ove godine otišli dvije, tri stepenice više, te su organizirane tri pozornice gdje će biti dva popularna hrvatsko-slovenska benda, nakon toga dolazi i cijela plejada repera i hip-hopera koji će u subotu popodne probati pokazati sve što znaju.
-Festival nije samo koncert, ne traje samo od 8 navečer do 6 ujutro, već traje 48 sati. Počinje u petak u podne, završava u nedjelju u podne. U tom periodu treba imati puno sadržaja da se ljudi zadrže i tijekom dana. Ove godine će se postaviti art kolonija, više grafit artista, bodypainting, radionice, dolaze popularna emisija Lovac na bilje koja će pokazivati što je sve moguće napraviti i naći kakav je lokalitet u Međimurju, poručuje Krešo.
Forestland ove godine ima novog partnera, Humana Novu koja je socijalna zadruga koja potiče zapošljavanje društveno socijalnih osoba. Na pressici je govorio i Ivan Božić, upravitelj socijalne zadruge.
-Na nama su trenutno majice koje smo izradili jutros, a uskoro će biti u prodaji. Ističem zadovoljstvo što smo dio ovog projekta koji će samo rasti, te na taj način stvarati nove vrijednosti i novi društveni sadržaj za našu županiju, kaže Božić.
Forestland ima potporu lokalne samouprave. Matija Posavec podržava ovakve ideje i inicijative, pogotovo ako one privlače turiste i pune smještajne kapacitete. Prema određenim procjenama očekuje se oko 6 tisuća posjetitelja dnevno, što domaćih i stranih, a cijena dvodnevne ulaznice je 100 kuna. 
-Najveća vrijednost cjelokupne organizacije i svih rezultata leži u entuzijazmu njihovih organizatora. Čestitaj ovoj vrijednoj i mladoj ekipi koji su se prihvatili ovog izuzetno zahtjevnog posla, jer ovo nije lako voditi i organizirati, kaže župan Posavec, te dodao kako je zbog ovog festivala Međimurje upisano u svjetsku kartu festivala koji sasvim sigurnu nose korist prezentaciji Međimurja i turizma.
Prošle godine parking je bio problem festivala, jer većina koja je dolazila automobilom, zapela je u blatu. Bio je i organiziran autobus iz Čakovcu, a načelniku Nagrajsaloviću postavljeno je pitanje planira li se napraviti parking.
-Pokušat ćemo i to riješiti, u Brezju ili Malom Mihaljevcu. U blizini festivala postoji lokacija gdje ćemo moći smjestiti na tvrdoj podlozi veći broj automobila, kaže načelnik.
FOTO: Zlatko Vrzan

 

Ostavi komentar