Ford iz 1919. godine provozao se središtem Čakovca!

oldtimer susret cakovec (1)
Iz Slovenije je stigao atraktivan Ford

Oldtimer klub Međimurje ovu je subotu domaćin još jednog Međunarodnog susreta povijesnih vozila. Na izložbi u Čakovcu koja je upriličena u prijepodnevnim satima u Parku Rudolfa Kropeka i na Trgu Eugena Kvaternika okupilo se više od dvjesto sudionika iz Hrvatske i susjednih zemalja Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Srbije te po prvi puta i Crne Gore, istakao je s ponosom predsjednik Oldtimer klub Međimurja, Franjo Belović.

Oldtimer susret Čakovec
Susret su otvorili gradonačelnik Stjepan Kovač i Franjo Belović, predsjednik Oldtimer kluba Međimurje

18. Međunarodni oldtime susret “Međimurje 2017.” je otvorio gradonačelnik Stjepan Kovač zaželjevši ugodan boravak svim sudionicima susreta u našem gradu te zahvaljujući Oldtimer klubu Međimurje što svake godine iznova obogaćuje programe Porcijunkulova.

Uz izložbu susret je obilježila i panoramska vožnja sudionika ukupne dužine 55 kilometara na relaciji Čakovec, Sv. Križ, Prelog te nakon odmora u Prelogu prema graničnom prijelazu Goričan kroz Donji Kraljevec i Hodošan.

oldtimer susret cakovec (2)_resize
U povijesnom vozilu vlasnika Marka Kvedera mjesto je našao i zanimljiv biffe

Interes posjetitelja posebno je izazvao unikatni Fordov model T u vlasništvu Marka Kvedera iz Rafolč pri Lukovici iz Slovenije. Vozilo je unikatno, izrađeno je iz drveta, a datira iz 1919. godine. Postiže brzinu do 70 km/sat. Vlasnik ga je uredio na način da se vozilo može iznajmljivati za svadbe ili slične prigode, a posebano je urađen i biffe u vozilu. Na izložbi su uz članove Oldtimer klub Međimurje sudjelovali i sudionici i članovi Oldtimer kluba Prilok.

Osim 18. Međunarodnog oldtimer susreta u središtu grada održano je još jedno predstavljanje starih vozila. “Fićo klub Međimurje” predstavio je fićeka na Trgu Republike.

foto: rr

Atmosferu izložbe i susreta povijesni vozila kroz oko našeg fotoreportera Maria Golenka pogledajte OVDJE.

Ostavi komentar