FOOD NOT BOMBS: Matija Bogdan, Marko Palfi i Mate Janković kuhaju besplatan obrok za posjetitelje 3FFa!

3FF kuhari

Otvorenje 3FFa planirano je za petak 31. kolovoza u 19 sati u Perivoju Zrinski kada će, sada već poznati čakovčanci na gastro sceni Matija Bogdan i Marko Palfi, pojačani Mate Jankovićem, pripremiti besplatan obrok za posjetitelje festivala u sklopu inicijative “Hrana, ne oružje!”.

Festivalska pozornica 3FF Festivala alternative ovog ljeta izmještene je na novu lokaciju u čakovečkom parku

Ove godine također je plan obići međimurske vrtove, potražiti na čakovečkom placu ostatke povrća, ali i naći namirnice u prirodi. Iz svega toga “izrasti” će neki veganski curry kojeg kuhaju 3 vrsta kuhara.

Svoj put, Matija je još kao stažist započeo u zagrebačkom Baltazaru i Dubravkinom putu, a nastavio preko San Francisca i restorana COI kod Daniela Pattersona, da bi četiri godine nakon toga izašao s iskustvom senior chefa iz londonskog Ledburyja, jednog od top 50 restorana svijeta.

Marko Palfi nakon Masterchefa radio je u Prasacu kod Dine Galvagne i ubrzo postaje chef popularnog restorana, a poslije odlazi kod Janeza Bratovža u JB. Nakon JB-a započinje svoju eru Mundoake u kojoj je danas executive chef. 2017. Godine odlazi u London na mjesec dana gdje je stažirao Matiji uz bok u Ledburyju.

Mate Janković, vrhunski je kuhar i promotor gastronomije, poznat po sudjelovanju u žiriju natjecateljsko – kulinarskih emisija. Sudionik je raznih projekata i surađuje s vrhunskim restoranima a ujedno je i autor “modern” hrvatske kuharice.

“Festival dječjeg filmova”

U sklopu 3FF festival alternative 2018. pozivamo na “Festival dječjeg filma” u Maloj Sceni Vinka Lisjaka (Centar za kulturu Čakovec) u subotu od 16 sati. Festival dječjeg filma i ove godine organiziran je u suradnji sa OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. Traženje zanimljivih tema i osoba rezultiralo je novim filmovima učenika međimurskih osnovnih škola a ove godine festival je “pojačan” dvjema novim školama. Svi su dobrodošli da podržite naše mlade, kreativne i vrijedne filmaše. Sudionici festivala su OŠ Dr. Ivana Novaka Macinec, OŠ Gornji Mihaljevec, II. OŠ Čakovec, OŠ Ivanovec, OŠ Strahoninec i OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica.

Koncertni program 3FF:

petak, 31. kolovoza

FNC Diverzant

M.O.R.T.

Core System

Kali Fat Dub

One Step Away

subota, 1. rujna

Svemirko

ABOP

Bitipatibi

One piece puzzle

Daliborovo granje

 

Ostavi komentar

xxx