Nakon niza otkazivanja suradnji posljednjih nekoliko tjedana, sada je i Facebook najavio da prekida suradnju s Huaweijem. To znači da Facebookova aplikacija više neće biti predinstalirana na novim Huaweijevim mobitelima. Korisnici koji sada imaju Huaweijeve mobitele moći će i dalje koristiti Facebookove aplikacije i primati nadogradnje za njih, rekli su iz Facebooka za Reuters.

Dakle, jedina je razlika u tome što Facebookove aplikacije, što uključuje i Instagram i WhatsApp, više neće biti unaprijed instalirane na novim mobitelima.

Alphabet Inc., krovna kompanija nad Googleom je nakon dekreta Donalda Trumpa kojim se praktički zabranjuje američkim kompanijama suradnja s Huaweijem, najavila da više neće Huaweiju pružati svoj softver, što uključuje Googleovu verziju Androida i njihovu trgovinu aplikacijama. Nakon nekoliko dana, Huaweiju je dana odgoda od 90 dana, no nakon tih 90 dana, novi Huaweijevi mobiteli neće imati pristup Google Play trgovini.

Huawei je već najavio da rade na svojoj verziji Androida, koja će biti neovisna od Googlea i koja će imati svoju vlastitu trgovinu aplikacija, no još uvijek nije sasvim sigurno koje će se aplikacije nalaziti u toj trgovini. Sasvim je izgledno da će se na njoj u jednom trenutku pojaviti i Facebookove aplikacije, no to još uvijek nije potvrđeno. Međutim, sasvim je sigurno da se Facebookove aplikacije neće nalaziti predinstalirane na novim modelima Huaweija, piše Telegram.

Ostavi komentar