Evo tko ide na državno natjecanje nakon županijske razine Modelarske lige

Modelarska liga

Društvo pedagoga tehničke kuture Međimurske županije u subotu, 19. svibnja, osmi put zaredom organiziralo je godišnje županijsko natjecanje „Danas mali, sutra veliki majstor – Modelarska liga 2018.“.

Treća osnovna škola Čakovec bila je drugi put zaredom domaćin tog zanimljivog natjecanja mladih tehničara.

Natjecao se dvadesetjedan dvočlani tim. Timove su činili učenici od 5. do 8. razreda i to iz I. OŠ Čakovec, III. OŠ Čakovec, OŠ Ivanovec, OŠ Kuršanec, Centra za odgoj i obrazovanje, te osnovnih škola iz Kotoribe, Nedelišća, Selnice, Svetog Jurja na Bregu, Svete Marije, Svetog Martina na Muri i Vratišinca.

Nataša Hajdinjak, ravnateljica škole domaćina uputila je riječi dobrodošlice natjecateljima, mentorima, sucima i gostima. Predsjednik Zajednice tehničke kulture Međimurske županije Željko Medved ohrabrio je natjecatelje uz poruku neka pobijede najbolji, koji će nas slijedeći vikend predstavljati na Državnom natjecanju Modelarske lige u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Dogradonačelnik Čakovca Mario Medved je napomenuo da grad Čakovec s pažnjom prati aktivnosti tehničara što je vidljivo kroz dodjelu sredstava za provođenje projekata Zimskog i Ljetnog kampa tehničke kulture te Modelarske lige. Potom je natjecateljima poželio dobre rezultate i otvorio je natjecanje.

Za propisane i optimalne uvjete za rad natjecatelja, potreban materijal, pribor i strojeve pobrinuli su se učitelj tehničke kulture u školi domaćinu Zvonko Ljubić i predsjednica Društva Renata Martinec. Društvo pedagoga tehničke kulture grada Zagreba u sklopu suradnje dvaju društava uputilo je svoje članove Dragana Vlajinića bude glavni sudac i Maju Ercegovac za članicu ocjenjivačkog suda. Treći sudac bio je Leonardo Belović iz Aerokluba Čakovec.

Nakon četverosatnog rada u izradi tehničke tvorevine – „Kutija za domaćinstvo“ suci su proglasili da je najuspješniji tim koji će nas predstavljati na državnom natjecanju u Kraljevici I. tim OŠ Sveti Juraj na Bregu i to Barbara Vinković i Luna Miličević, mentorica Renata Martinec. Drugi je tim u sastavu Jan Haček i Marko Vinko iz OŠ Sveti Martin na Muri, mentorica Dubravka Žignić Resman, a treći tim iz OŠ Nedeliše, Lukas Branilović i Benjamin Novak, mentorica Smiljana Colar.

Prema pravilima za učenike s posebnim potrebama I. tim Centra za odgoj i obrazovanja Čakovec u sastavu Nikola Bukovčak i Elvis Topčagić, mentor  Josip Geček osigurali su odlazak na državno natjecanje u Kraljevicu.

Dok je ocjenjivački sud ocjennjivao uratke natjecatelji i mentori su gledali film koji je Fotokino klub Ivanovec snimio za vrijeme ovogodišnjeg Zimskog kampa tehničke kulutre.

Za sve sudionike natjecanja izdavačke kuće „Alfa“, „Profil Klett“ i „Školska knjiga“ osigurale su prigodne poklone, a za najbolje timove nagrade. U organizaciji i provođenju cjelokupnog natjecanja „Danas mali sutra veliki majstor – Modelarska liga 2018.“ Društvu su pomogli III. osnovna škola Čakovec, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zajednica tehničke kulture Međimurske županije, Zajednica tehničke kulture grada Čakovca i Grad Čakovec prihvaćanjem sufinanciranja ovog projekta.

(žm)

Ostavi komentar