11 C
Čakovec
Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Evo koje će projekte sigurnosti cestovnog prometa MUP financirati u Međimurju

Na redovnoj konferencije za medije PU međimurske u ponedjeljak, 6. ožujka policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, Irena Branović najavila je predstojeće preventivne aktivnosti iz akcije “Moj prijatelj policajac i ja u prometu“.

Akciju će u razdoblju od 6. do 30. ožujka provesti policijski službenici PU međimurske u 50 vrtića na području naše Županije.

Na zanimljiv i prihvatljiv način predškolcima će se predstaviti osnovna pravilima prometne kulture s naglaskom na pravilno i sigurno kretanje prometnicama.

Nakon teoretskog djela djeci će se u stvarnim uvjetima prometovanja, u blizini njihovih vrtića, pokazati pravilan način kretanja prometnicama i pritom ukazati na opasnosti koje im prijete na cesti, kako bi se što bolje pripremili za sigurno sudjelovanje u prometu kada samostalno krenu u školu.

U nastavku konferencije, prisutni novinari upoznati su projektima iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Međimurske županije za 2017. godinu. Radi se o projektima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koji su prvenstveno usmjereni na povećanja razine sigurnosti cestovnog prometase, a djelomično se financiraju sredstvima iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2011. do 2020. godine (“Narodnim novinama“ br. 92/2016).

Na području Međimurske županije ukupno je kandidirano 13 projekata:

1. ŽC 2005 i LC 2006 SELNICA – PREKOPA – MURSKO SREDIŠĆE, rekonstrukcija raskrižja i izgradnja pješačke staze

2. ŽC 2018 – LC 20023 PRIBISLAVEC – BELICA, rekonstrukcija i izgradnja biciklističke trake

3. HODOŠAN – ULICA BRAĆE RADIĆA ŽC 2003, izgradnja biciklističke staze

4. MURSKO SREDIŠĆE – pokazivači brzine s radarskom detekcijom i dopunskim panelom za prikaz tekstualnog upozorenja USPORI/HVALA

5. ŽC 2255 DONJI KRALJEVEC – HEMUŠEVEC, izgradnja biciklističke trake

6. ŽC 2015 DUNJKOVEC – SLAKOVEC, izgradnja biciklističke trake

7. ŽC 2008 PEKLENICA – VRATIŠINEC, izgradnja biciklističke trake

8. DONJI KRALJEVEC – HODOŠAN, ŽC 2034, izgradnja biciklističke trake

9. ŽC 2005 – ŽC 2003, GOSPODARSKA ZONA SV. MARTIN – rekonstrukcija ulice i izgradnja biciklističke trake

10. ČAKOVEC NADVOŽNJAK, ulice KALNIČKA – ZAGREBAČKA – VUKOVARSKA – VLADIMIRA NAZORA – rekonstrukcija nadvožnjaka s pripadajućim raskrižjima

11. STRAHONINEC ulice MATIJE GUPCA – ŽRTAVA FAŠIZMA – JOSIPA HORVATA ZDELARA – CVJETNA – rekonstrukcija raskrižja i izgradnja kružnog toka prometa

12. ČAKOVEC – IVANOVEC – Preloška ulica Čakovec i D3- rekonstrukcija raskrižja i izgradnja kružnog toka prometa

13. ČAKOVEC – SAVSKA VES – Kalnička ulica i D3-rekonstrukcija raskrižja i kružni tok prometa

Projekte pod rednim brojem 3., 4., 5., 7., 8. i 11. Ministarstvo je prihvatilo i za njihovu realizaciju osiguralo 70 posto sredstava iz Programa. Ukupna vrijednost investicija odobrenih projekata iznosi oko 4,5 milijuna kuna.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,072FanoviLajkaj
618SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE