Evo kako je prof. Dragičević danas komentirao dobiveno upozorenje zbog incidenta s učenicima

Franjo Dragičević, Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Profesor Tehničke škole u Čakovcu, Franjo Dragičević, danas je komentirao upozorenje koje je dobio zbog fizičkog sukoba s neposlušnim učenicima, ali i postavio pitanje ministrici obrazovanja Blaženki Divjak.

Profesor strojarstva u Tehničkoj školi Čakovec Franjo Dragičević neće dobiti otkaz!

-Škola ne može poduzeti ništa da do ovakve situacije ne dođe. Pazite, ništa. Zašto? Zato što postoji ta zakonska infrastruktura i prateći pravilnici vežu ruke ravnatelju, svim kolegama, svom osoblju u školi i roditeljima i učenicima koji žele raditi. Ravnatelj je napisao očitovanje i, alkarski rečeno, nisam ushićen. Još jednom naglašavam: Nisam ushićen, nisam ponižen. Primio sam to na znanje”, rekao je Dragičević za index.hr.

Komentirajući današnju izjavu ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, Dragičević je rekao: “Ja se valjda, po riječima ministrice, po riječima pravobraniteljice za djecu, koja širokopojasno štiti ljudska prava, prava djece, ne smijem niti braniti. Ja nisam živo biće, ja sam krući od armiranog betona, a traži se da budem nježan kao orhideja i to do kraja. Ja za to nisam sposoban, nisam spreman jer sam ljudsko biće. Smijem li ja biti ljudsko biće, molim vas lijepo? To pitanje možete prenijeti ministrici. Neka oni, koji sve znaju kako se radi, dođu u naše škole i neka nam pokažu kako se to može raditi s učenicima koju su sticajem okolnosti došli u redovni program, a devijantnog su ponašanja. Ako oni meni to pokažu, bit ću do neba zahvalan, čak sam spreman i platiti u okviru svojih mogućnosti.”

Ostavi komentar