18.8 C
Čakovec
Petak, 2 lipnja, 2023

Učenici ETŠ-a pokazali zavidnu financijsku pismenost i osvojili srebrnu plaketu Hanfe

Srebrna plaketa Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga dodijeljena je Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec.

U Hanfinu natječaju o temi “Zaštiti svoj novac” među 45 pristiglih radova iz cijele Hrvatske Ekonomska i trgovačka škola osvojila je drugo mjesto u prepoznavanju važnosti financijskih edukacija za budućnost.

Marljiv i predan rad učenika 3.A razreda Frana Šardija, Jure Rodeka i Svena Bulata te učenika 3.B Kristine Šafarić, Doris Hrešć, Gorana Jambrečića i Karla Jambrošića prepoznat je, potvrđen i nagrađen. Oni su kreativno obradili sve češći rizik na financijskome tržištu, masovne marketinške prijevare, financijske mule i internetske prijevare, i to u autorskome videu kako bi potaknuli potrošače na zaštitu svojeg novca.

U procesu istraživanja, mišljenja i izradi edukativnoga videouratka pratili su ih profesori Maja Genc Sagata, Nikolina Drvenkar-Fučko i Josip Posavec.

Učenici ETŠ-a doista pokazuju zavidnu razinu financijske pismenosti unatoč činjenici da mladima u Hrvatskoj inače nedostaje financijsko znanje u usporedbi s europskim prosjekom. Stoga HANFA nastoji poboljšati financijsku pismenost među mladima, a dio je tih nastojanja i ovaj natječaj koji provodi u povodu Svjetskog i Europskog tjedna novca. Zlatnu je plaketu ove godine dobila Srednja škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,587FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE