Ekonomska i trgovačka škola Čakovec: Škola koja njeguje poduzetnički i sportski duh

ekonomska i trgovačka škola čakovec

U školskoj godini 2019./2020. Ekonomska i trgovačka škola Čakovec nudi mogućnost upisa četverogodišnjih i trogodišnjih programa u 8 razrednih odjela. Od četverogodišnjih programa to su: Ekonomist, Hotelijersko-turistički tehničar, Komercijalist, Komercijalist (odjel za sportaše) i Upravni referent, a od trogodišnjih: Prodavač DO i Administrator.

ŠTO JE NOVO?

Važno je istaknuti novi program Komercijalist za učenike vrhunske sportaše. Prednosti ovog programa očituju se u jednosmjenskoj nastavi, individualnom pristupu svakom učeniku, dogovoru oko usmenih i pisanih provjera te dodatni bodovi pri upisu za ostvarene uspjehe na natjecanjima.

Obrazujemo učenike u  novom strukovnom kurikulumu u programu prodavača tzv. dualni sustav obrazovanja. Što to znači za učenike? Više sati prakse, priprema za konkurentnost na tržištu rada, stjecanje digitalnih kompetencija i učenje temeljeno na radu. Učenike pripremamo za stvarni život, provode se natječaji za posao (učeničku praksu) te se učenici moraju dobro pripremiti, napisati životopis, molbu i javljati se na natječaje te odraditi razgovor za posao kako bi bili primljeni na praksu.

USPJESI

Učenici naše škole sudionici su brojnih natjecanja, zahvaljujući entuzijazmu i predanome radu učenika, njihovih profesora i mentora, gotovo se nikada ne vraćaju bez priznanja ili nagrada najvećega sjaja. Ove godine se možemo pohvaliti velikim uspjesima na državnim natjecanjima, a posebice se ponosimo državnim prvacima iz Poduzetništva, Vježbeničke tvrtke i Njemačkoga jezika.

MOGUĆNOSTI

Škola nudi učenicima pregršt izvannastavnih aktivnosti kroz sudjelovanje u projektima, a neki od njih su: Ja, poduzetnik modernog doba, Europa u školi, Pub kviz za maturante, Čitanjem do zvijezda, Mirisni vrt, 1,2,3… Palim lampicu!, Poezija za van – Poetry to go itd. Našim je učenicima ponuđena mogućnost polaženja dodatne, dopunske i fakultativne nastave poput Španjolskog jezika, Talijanskog jezika, Matematike, Politike i gospodarstva, Informatike, Primijenjene biologije, Ekološke proizvodnje hrane, Primijenjene kineziologije, Dramske i literarne grupe, Novinarske grupe, Multimedijske grupe te priprema za Državnu maturu. Između ostaloga, škola učenicima nudi i mogućnost stjecanja Deutsches Sprachdiplom njemačke jezičke diplome kojom se potvrđuje poznavanja njemačkoga jezika na B1 i C1 razini.

Ekonomska i trgovačka škola Čakovec je odgojno-obrazovna institucija kojoj se svi rado vraćaju, gdje svatko može pronaći svoje mjesto pod suncem. Škola je izgradila temelje i usmjerila ih prema uspješnim karijerama. Potvrda tome su i brojni sadašnji profesori, uspješni poduzetnici i današnji suradnici škole, a nekadašnji bivši učenici. Svatko od njih je jedinstven, što nam pokazuje i svestranost njihovih sadašnjih zanimanja.

Stoga dragi osmaši, dođite da zajedno izgradimo temelje vaših budućih života i nesebično dijelimo radosne trenutke koje prožimaju vaše dječje nestašluke!

Podatci o školi:

Ekonomska i trgovačka škola

Vladimira Nazora 36

40 000 Čakovec

Telefon: 040/312-520

E-pošta: [email protected]

Facebook: www.facebook.com/ETS.Cakovec

Instagram: etscakovec

ČETVEROGODIŠNJI STRUKOVNI PROGRAMI
Ekonomist 40 učenika
Komercijalist 20 učenika
Komercijalist (odjel za sportaše) 20 učenika
Hotelijersko – turistički tehničar 22 učenika
Upravni referent 22 učenika
TROGODIŠNJI STRUKOVNI PROGRAM
Prodavač (DO) 22 učenika
NIŽA STRUČNA SPREMA
Administrator 10 učenika

 

Ostavi komentar