Ekonomska i trgovačka škola Čakovec proslavila 97. rođendan

Ekonomska i trgovačka škola Čakovec 97 godina

Obilježeno je 97. godina djelovanja Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

Međimurska županija o ovome je poslala priopćenje za medije koje prenosimo u nastavku.

U Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec, održana je svečana manifestacija kojom su djelatnici i učenici škole obilježili 97. obljetnicu postojanja.

Osnovana još davne 1921. godine kao Kraljevska dvorazredna trgovačka škola, dosad je obrazovala više od 15 tisuća učenika, a u njenom radu sudjelovalo je više od 650 djelatnika.

Riječi pozdrava uputila je ravnateljica Bosiljka Vinković Kukolić: „Tijekom 97. godina postojanja i poučavanja u ovoj školi odrasle su mnoge generacije. Život škole protekle godine obilježili su mnogi uspješni projekti, naši marljivi učenici zauzeli su odlična mjesta na županijskim i državnim natjecanjima i smotrama iz svih područja. Iz dana u dan rastemo u skladu s razvojem društva, o čemu govore naši rezultati.“ Ekonomska i trgovačka škola predvodnik je mnogih projekata, surađuje sa školama iz inozemstva, ima aktivnu učeničku zadrugu projekt „Mirisni vrt“ koji je nedavno osvojio nagradu projekta HRT-a „Najljepši školski vrtovi“.

Ipak, kao jedan od najbitnijih projekata koji se trenutno provodi ravnateljica je istaknula obnovu zgrade: „Uskoro ćemo završiti i svečano otvoriti obnovljenu školu i dvoranu te na tome zahvaljujem Međimurskoj županiji bez koje taj projekt ne bi bilo moguće realizirati“.

Svečanosti su prisustvovali i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport  Branko Sušec, ravnatelji međimurskih srednjih škola, partneri škole te mnogi predstavnici društvenog i kulturnog života Međimurja.

Uz pomoć profesora učenici su pripremili bogat program kroz koji su se predstavili svi aktivi škole. Prikazali su svoja znanja i vještine u ekonomiji, stranim jezicima, sportu i glazbi, ali i nasmijali prisutne zabavnim sadržajem. Ekonomsku i trgovačku školu Čakovec danas polazi oko 590 učenika, zaposleno je 88 djelatnika. Brojna priznanja i nagrade koje škola osvaja u područjima stručnih i općeobrazovnih predmeta, kulture, zabave i sporta dokaz su odlične suradnje učenika i djelatnika, čiji uspjeh doprinosi razvoju obrazovne strukture cijele županije.

Foto: Međimurska županija

Ostavi komentar