22.2 C
Čakovec
Petak, 1 rujna, 2023

Ekipa Pozoja u Bjelovaru došla do tri državna rekorda

23.06.2016 17:24 Bjelovar | Piše: sž
U organizaciji HPO-a, Hrvatske powerlift orgsnizacije, po IPF pravilima, u nedelju je održano Salveo fit natjecanje.
Članovi powerlifting kluba „Pozoj“ natjecali su se u powerliftingu i bench pressu.

Erik Žižek natjecao se u powerliftu (kadet – 66 kg). Srušio je tri državna rekorda, digavši 150 kg u čučnju, 97.5 kg u bench pressu, a zajedno sa 180 kg u mrtvom dizanju, postavio je novi državni rekord i u ukupnom zbroju dignutih težina. Nakon drugog pokušaja u mrtvom dizanju, Erik je ozlijedio nožne prste što ga je spriječilo da sruši državni rekord i u toj disciplini. Erik je tako osvojio zlato u kategoriji kadeta – 66 kg i bio apsolutni prvak među kadetima.

Martin Slaviček je u kategoriji bench pressa (kadeti – 83 kg) podigao 100 kg te s tom težinom osvojio zlato u svojoj kategoriji i bio drugi u apsolutnoj kategoriji kadeta.

Lovro Hamer natjecao se u powerliftu (juniori – 83 kg) 160 kg na čučnju, 110 kg na bench pressu i 195 kg na mrtvom dizanju osigurali su mu zlato u kategoriji, ali i titulu apsolutnog prvaka.

Goran Karamarković i Ivan Lesjak natjecali su se u bench pressu i ponovno pokazali svu svoju dominaciju. Goran je u kategoriji seniora (-72 kg) sa podignutih 162. 5 kg popravio svoj rekord i time osvojio zlato,a u aposolutnom poretku bio drugi. Ivan je u kategoriji masteri 1 (-83 kg) podigao 117.5 kg i tako dominantno osvojio zlato,a u aposolutnom poretku mastera bio brončani.

Ana Baša i Adisa Gergić predstavljale su „Pozoj“ u ženskoj konkurenciji powerliftinga. Aaa je u kategoriji juniorki (- 52kg ) osvojila zlato u svojoj kategoriji digavši 70 kg na čučnju, 35 kg na bench pressu i 85 kg na mrtvom dizanju. Podignutim težinama u apsolutnom poretku juniorki bila je druga. Adisa je u Bjelovaru imala svoj debitantski nastup. Unatoč početničkoj tremi, osvojila je dva zlata. U kategoriji seniorki (- 72 kg) do zadnjeg dizanja se borila za zlato, ali podignutih 127.5 kg na mrtvom dizanju bilo je dovoljno za prvo zlato (čučanj je bio 90 kg, bench 50 kg), a time je bila i apsolutna prvakinja među seniorkama.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE