DVD VRATIŠINEC: Cisterna iz robnih rezervi vraćena kući!

Općina Vratišinec koja ima oko 700 kućanstva, prema posljednjim informacijama iz godine u godinu povećavaju svoje intervencije, a ponajviše tehničke naravi poput ispumpavanja vode i uklanjanje prepreka, a koje nastaju pogoršanjem vremenskih uvjeta. U Općini Vratišinec djeluju dva vatrogasna društva, DVD Gornji Kraljevec i DVD Vratišinec. Ukupno posjeduju dva kombi vozila, dva navalna vozila i jedno zapovjedno vozilo što im je od velike važnosti i dovoljno za početno interveniranje na svojem području.

No, još pred nekoliko godina, točnije 22. listopada 2015. Općina Vratišinec je preko robnih rezervi RH u najam dobila vatrogasnu cisternu za prijevoz veće količine vode, a ista je bila skladištena u garažama DVD-a Vratišinec. Već početkom protupožarne sezone u svidnju 2017. godine „otišla“ je u Dalmaciju, a nedavno, 28. rujna 2018. cisterna od 7000 litara vode se „vratila“ i uskladištena je u vatrogasnom domu Vratišinec.

Gledajuću analizu, u zimskim mjesecima potreba za vatrogasnom cisternom je od iznimne važnosti jer zakrčeni i ledom okovani hidranti su nedostupni, a osnovno sredstvo za gašenje požara je voda. Spomenimo još da jednu cisternu iz robnih rezervi RH posjeduje DVD Donja Dubrava.

Ostavi komentar