DVD Gornji Kraljevec vježbao gašenje požara na farmi i spašavanje koza

DVD Gornji Kraljevec u suradnji s vatrogasnom zajednicom Općine Vratišinec organizirao je javnu vježbu pod nazivom „Požar farme Mikolaj 2024.“.

Elaborat vježbe je pripremio zapovjednik DVD-a Gornji Kraljevec Darko Hutinec s vlasnikom farme Nevenom Mikolajom.
Zadatak  je vbio sposobljavanje i rukovanje opremom i pripreme članova DVD-a Gornji Kraljevec, sustavnog zapovijedanja na intervencijama, sustavom uzbunjivanja te provjera vatrogasne tehnike i opreme.

Cilj vježbe bio je spašavanje imovine i koza iz objekata, gašenje požara u objektu, zaštita ostalih objekata, s ciljem uvježbavanja  vatrogasne postrojbe DVD-a Gornji Kraljevec za slučaj stvarne ugroze.

Vježba se odvijala pod pretpostavkom da je došlo do požara u štaglju farme, na traktoru koji je bio parkiran u štaglju. Prilikom obilaska farme vlasnik farme primjećuje požar u štaglju i poziva vatrogasce na broj 193. Operativni dežurni alarmira zapovjednika DVD-a. Dok zapovjednik DVD-a o događaju obavještava ostale članove DVD-a. Po dojavi o požaru zapovjednik alarmira članove DVD-a putem sirene.
Dolaskom na mjesto intervencije zapovjednik izviđa situaciju, pošto je ustanovio da se u štaglju nalazi veća količina dima šalje dva vatrogasca s izolacionim aparatima i vitlom za brzo gašenje u unutrašnjost štaglja.
Dok s drugim mlazom vatrogasci štite objekt koji se nalazi u blizini štaglja, a u tom objektu nalaze se  koze.
Nakon gašenja štaglja vatrogasci izvlače traktor vitlom za izvlačenje iz navalnog vozila.
Zapovjednik zapovijeda izvlačenje koza iz tog dijela štale.
Punjenje navalnog vozila vodom vrši se iz obližnjeg hidranta. Po završetku vježbe pristupa se pospremanju opreme i pregledu vozila. Vježba na farmi koza OPG Mikolaj u Glavnoj ulici u Gornjem Kraljevcu, trajala je 60 minuta i uspješno je provedena. Vježbom je rukovodio Darko Hutinec, zapovjednik DVD-a Gornji Kraljevec.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE