Đurđa Hižman na Državnoj smotri projekta građanskog odgoja i obrazovanja u Zadru

Đurđa Hižman
Đurđa Hižman

U Zadru je od 15. do 19. svibnja održana Državna smotra projekata u području Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

Iz Dječjeg vrtića Cipelica na smotri je sudjelovala odgajateljica mentorica Đurđa Hižman koja je prezentirala projekt „Kruno uči biti kornjača“ skupine „Ogledalce“. Cilj projekta je prepoznavanje, imenovanje te samokontrola i kontrola emocija. Polazište projekta je slikovnica istog naziva kao i sam projekt kroz koju djeca uče usvajanje socijalnih kompetencija.

Djeca su verbalizirala svoje emocionalno stanje, odlaženjem pod baldahin prakticirali su samokontrolu ljutnje i tuge, smanjio se broj situacija neprimjerenog ispoljavanja emocija prema drugima u igri i aktivnostima, prepoznavali su primjereno i neprimjereno ponašanje, koristeći samokontrolu emocija uspjeli su izgraditi kvalitetniji odnos s djecom iz susjedne skupine i utjecati na njih da primjenjuju istu metodu samokontrole emocija.

Ostavi komentar