Državni ured za reviziju: Čakovec najučinkovitiji prema kapitalnim ulaganjima u škole

III. osnovna škola Čakovec
III. osnovna škola Čakovec, Ilustracija

Grad Čakovec je najučinkovitiji prema kapitalnim ulaganjima u škole, pokazuje izvještaj Državnog ureda za reviziju.

Grad Čakovec je o ovome poslalo priopćenje za medije koje prenosimo za cijelosti.

Grad Čakovec je prema najnovijem izvješću Državnog ureda za reviziju, koje je analizirano učinkovitost ulaganja u osnovne i srednje škole u razdoblju od 2014. do 2016. godine, najbolji grad u Hrvatskoj! Naime, kapitalna ulaganja u čakovečke škole Državni ured za reviziju ocijenio je učinkovitim.

Analizirani su podaci iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, 20 županija, 34 grada te Grada Zagreba. Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Grad Vrbovec ocijenjeni su djelomično učinkoviti, dok su ostali dobili ocjenu učinkovit, uz napomenu da trebaju poboljšati neke stvari.

Ova analiza pokazala je da, što se tiče ostatka Hrvatske, Mreža školskih ustanova ne odgovara stvarnom stanju, prije ulaganja u pojedine školske zgrade ne procjenjuju se troškovi korištenja, održavanja i zaposlenih, ne utvrđuju se izvori financiranja te prate se troškovi korištenja izgradnje, rokovi izvođenja radova i razlozi „probijanja“.

Naravno, to ne vrijedi za ulaganja na području Grada Čakovca. Ovdje je, pokazuje analiza Državnog ureda za reviziju, sve urađeno u skladu s propisima. U promatranom razdoblju, izgrađena je školska sportska dvorana u Ivanovcu, te obavljeno niz većih i manjih radova na ostalim osnovnoškolskim objektima na području Grada Čakovca te pokrenuto niz projekata koji za cilj imaju poboljšanje kvalitete nastave te otvaranje novih mogućnosti za stjecanje znanja.

Više o ovome na :https://lider.media/aktualno/biznis-i-politika/hrvatska/revizija-cakovec-najucinkovitiji-u-kapitalnim-ulaganjima-u-skole/.

Ostavi komentar