Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom uspješno završilo projekt Za bolji život

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije ljetovanje
Ilustracija

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije uspješno je završilo s provedbom projekta Za bolji život II financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je bilo povećanje socijalne uključenosti 16 osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta te osoba s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima na području Međimurske županije kroz osiguravanje, razvijanje i poboljšanje kvalitete usluge osobne asistencije zapošljavanjem osoba u nepovoljnom položaju. Tijekom provedbe projekta pruženo je preko 30.000 sati usluge osobne asistencije za 16 korisnika.

Uz to održane su dvije edukacije za osobne asistente te dvije edukacije za korisnike usluge osobne asistencije i njihove obitelji s ciljem boljeg upoznavanja prava i obveza asistenata i korisnika usluge osobne asistencije. Također, tijekom provedbe samog projekta izrađene su i objavljene različite publikacije s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom.

Osim prethodno navedenih rezultata potrebno je još posebno naglasiti i iskorištenost odobrenih financijskih sredstava u sklopu ovog projekta. Od ukupno mogućih odnosno odobrenih sredstava u iznosu od 1.991.765,60 kuna, Društvo je uspješno realiziralo te iskoristilo čak 1.991.217,13 kuna. Društvo je iskoristilo 99,97% odobrenih financijskih sredstava u sklopu ovog projekta.

Gledano s financijske perspektive ovo je najuspješniji provedeni projekt Društva osoba s tjelesnim inavliditetom Međimurske županije ikad.

Usluga osobne asistencije nastavlja se pružati putem nastavka ovog projekta pod nazivom Za bolji život III također financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 2.495.900 kuna.

 

Ostavi komentar