Drugaši I. OŠ Čakovec učili o prometnoj kulturi i vozili mini autiće

prometna kultura I. OŠ Čakovec

Proteklog četvrtka, 7. prosinca, u prostoru I. osnovne škole Čakovec za osamdesetak učenika drugih razreda, “Jumicar Hrvatska – Mini auti“ uz potporu partnera, Policijske uprave međimurske, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i Javne vatrogasne postrojbe Čakovec organizirao je učenje o prometnoj kulturi, ali i drugim oblicima prevencije.

Na prometnom poligonu bilo je šareno i veselo, a mališani su uživali u vožnji mini autićima. Policijska službenica Melita Sokač iz Postaje prometne policije Čakovec i Jumicarovi instruktori pomagali su učenicima da što uspješnije svladaju sve komponente prometnog programa.

Predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec uključili su se u program i učenicima pokazali čime se bave, a pri tome ih dobro zabavili.

Programu se pridružila i ekipa čakovečkog Crvenog križa. Podučili su djecu osnovama prve pomoći, kako bi mališani znali što činiti u slučaju lakše ozljede.

– Mali polaznici ovog jedinstvenog preventivnog projekta stekli su osnovna prometna znanja, koja će im pomoći da sigurnije i pravilnije sudjeluju u prometu – naglasila je policijska službenica Melita Sokač.

Izvor i foto: PU međimurska

Ostavi komentar