DRUGAČIJI PLAN Kako će izgledati upis prvašića u iduću školsku godinu?

Pročelnica Blaženka Novak ističe kako se postavlja puno pitanja oko upisa prvašića. Upravni je odjel, kao nadležno upravno tijelo, donio plan upisa u prve razrede osnovnih škola koji je uključivao više aktivnosti. Sve one zahtijevale su neposredan fizički kontakt između roditelja i djece te liječničkih i stručnih timova u školama i zbog toga smo ga odgodili odnosno povukli i prije no što je to epidemiološkim mjerama bilo zatraženo.

– Kada epidemiološke prilike to budu dopuštale, napravit ćemo novi plan upisa i sve te aktivnosti planirati u nešto kraćem vremenskom razdoblju no što je uobičajeno. Sve se planira u optimalnim rokovima i tako da sve aktivnosti zapravo budu završene prije kraja aktualne nastavne godine odnosno već početkom lipnja, rekla je pročelnica.

Uz povećan rad i trud stručnih timova te se aktivnosti mogu obaviti u svega nekoliko tjedana. Ako to bude nužno i pred sam početak školske godine.

S druge strane, kada je riječ o upisima u srednje škole, pročelnica vjeruje da se gotovo ništa neće mijenjati. Ti se upisi već godinama odvijaju elektroničkim putem. Učenici se prijavljuju u sustav koji ih, na osnovi bodova koje su ostvarili u osnovnoškolskom obrazovanju, kako u učenju tako i na natjecanjima, te uz uvažavanje posebnih socijalnih okolnosti koje se također boduju, rangira i praktično sam upisuje u planirane razredne odjele.

Foto: Ilustracija

Ostavi komentar