Dragutin Novak i Dragutin Trupković dobitnici Plaketa Općine Nedelišće

Dan Općine Nedelišće

– Prošla 2016. godina bila je godina realizacije invesaticija vrijednih oko 120 milijuna kuna. Unatoč tome i dalje ostaje neostvareni san brza cesta ili zaobilaznica, uzgradnja škole te vrtića – naglasio je Darko Dania, načelnik Nedelišća, na svečanoj sjednici uz Dan Općine.

Budući da se ovogodišnji Dan Općine Nedelišće poklopio s lokalnim izborima, tamošnje vodstvo odlučilo je svečanu sjednicu prolongirati za dane nakon godišnjih odmora. Tako je najsvečaniji općinski događaj održan u četvrtak, 21. rujna, uz prisustvo brojnih gostiju i prijatelja.

I kako to već biva u takvim prilikama, govorilo se o minulom jednogodišnjem razdoblju te su najavljeni planovi za dalje. Prema riječima načelnika, Darka Danie, puno se ulagalo pa je vrijednost investicija stigla do 120 milijuna kuna, pisali su se projekti te je Općina spremno dočekivala sve natječaje. Puno je toga napravljeno no oči građana i dalje su uprte u preopterećene prometnice, staru školu te prenapučen vrtić.

Sjednica je iskorištena i za dodjelu općinske nagrade zaslužnim građanima. Ovogodišnji dobitnici Plakete Općine su Dragutin Trupković i Dragutin Novak. I dok je Dragutin Trupković nagrađen za svoj rad i doprinos u tamošnjem vatrogastvu, njegov imenjak pak je plaketu zaslužio dugogodišnjim predanim radom u građevini, odnosno zidarstvu.

Naravno, program su svojim nastupom obogatile tamošnje kulturno-umjetničke udruge bez kojih je nezamisliva bila kakva manifestacija u Općini.

(vv)

Ostavi komentar