Donosimo rezultate: OŠ Ivanovec bila je domaćin ovogodišnjeg Lidrana!

lidrano oš ivanovec

U srijedu, 11. ožujka Osnovna škola Ivanovec bila je domaćin županijske Smotre literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva djece Lidrano 2020. U dvorani Centra za kulturu okupili su se učenici koji su se na ovu razinu smotre plasirali s međuopćinskih smotri za gornje i donje Međimurje a koje su održane u veljači.

lidrano oš ivanovec

Program su vodile Marija Varga i Mura Blažević, a kratki uvodni program izveo je školski zbor pod vodstvom Natalije Guterman – Vuk.

lidrano oš ivanovec

Okupljene je pozdravila ravnateljica škole Palmina Novak, a smotru je otvorio župan Matija Posavec.

lidrano oš ivanovec

Scenskim nastupima predstavilo se 14 pojedinačnih učeničkih nastupa, ponajviše monologa i kazivanja poezije i 7 skupnih scenskih nastupa.

Osim nastupa, na izložbi je predstavljeno 10 literarnih i 7 samostalnih novinarskih radova koji su se plasirali na županijsku Smotru. Na početku programa, organizatorica ovogodišnjeg natjecanja iz škole domaćina, Tanja Radiković pročitala je kojih su to 5 literarnih i 3 novinarska rada predloženi za državnu smotru, te koji školski listovi i radijske emisije.

lidrano oš ivanovec

Rezultati slijede u nastavku:

Od pojedinačnih scenskih nastupa za državnu Smotru predloženo je kazivanje poezije Dore Zvošec Stora črešnja autorice Viktorije Fundak, učenica dolazi iz OŠ Jože Horvata Kotoriba, mentorica joj je Nikolina Fuš Zvošec.

Skupni scenski nastupi predloženi za državnu Smotru su:

Pravda za vuka Sanje Bratinšćak i Maje Žikić Kralj koje su ujedno i mentorice učenicima iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, iz I. OŠ Čakovec dolazi skupina učenika koja je izvela nastup pod nazivom Dečki prema pjesmi Ljubice Duić-Jovanović, mentorica ima je Helena Slamek i rad družine iz OŠ Selnica pod naslovom Nekad, danas, sutra? pod vodstvom mentorice Bernarde Tkalčec.

Literarni radovi predloženi za državnu smotru su:

1. Senokoša, autorica je Zita Zamuda iz 5. razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, mentorica Slavica Švec

2. Stora pečka učenika 8. razreda Davida Lisjaka iz OŠ Domašinec, mentorica Mira Janjanin

3. Kuća s pogledom na Eiffelov toranj učenice Maje Tkalčec iz 5. razreda OŠ Selnica, mentorica Natalija Jurinec

4. Hoj sem – iš tam, autorica je Neva Novak učenica 4. Razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, mentorica Ljiljana Rinkovec

5. Pjesma života Josipe Jalšovec iz 8. Razreda OŠ Goričan, mentorica Snježana Granatir

Samostalni novinarski radovi predloženi za državnu Smotru su:

  1. Jadranko Bitenc poručuje: Nađite radost u svemu, učenice 6. razreda OŠ Strahoninec Paule Juras, mentorica joj je Dijana Pasarić
  2. Mama ili žena od čelika?: Razgovor sa sportašicom Jasminom Ilijaš: „Sam sebi moraš dokazati da možeš!“, Leone Kolarić učenice 5. razreda OŠ Donji Kraljevec, mentorica joj je Dubravka Horvat
  3. Razgovor s povodom: Damira Marušić, volonterka u Udruzi Sklonište dobrote, Život je život, nije bitno ima li dvije ili četiri noge, učenice 7. razreda Marte Varga iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, mentorica joj je Milana Gašparović

Školski listovi predloženi za državnu Smotru:

Klopotec, list OŠ Strahoninec, Redakciju predstavlja Frida Horvat, a Mentorica je Dijana Pasarić i

Prvi koraci, školski list OŠ Petar Zrinski Šenkovec, Redakciju predstavlja Laura Filipić, a mentorica je Lidija Toth.

Radijske emisije predložene za državnu Smotru:

Kristalno dijete iz OŠ Strahoninec, Redakciju predstavljaju: Frida Horvat i Vito Špicar, Mentorica: Dijana Pasarić

Fakini, radijska emisija iz OŠ Ivanovec, Redakciju predstavljaju: Marta Murk i Mura Blažević, Mentorica: Nataša Kralj

Da-m šinš (Daj pet) iz OŠ Mala Subotica, Redakciju predstavljaju: Ivana Bašek i Hana Jankulija, a mentorice su: Iva Mihalic Krčmar i Nikolina Hampamer.

Čestitamo svima i želimo im da budu pozvani na najvišu razinu Smotre koja će se održati u Primoštenu!

Ostavi komentar