DONOSIMO RECEPT: Meksički paprikaš s čili paprikom godi nepcu

Kavana Lipa Nedelišće domaćin je naše ovotjedne rubrike “Međimurska kuharica”. Jelo koje predstavljamo preporučuje kuhar Toni Podgorelec. Za vaša nepca odlučio je izdvojiti recept za meksički paprikaš. Zvuči odlično za jesenske dane, pa krenimo sa srcem kuhati.

U tavi najprije popržimo luk do zlatno žute boje. Zatim dodamo na kockice narezanu svinjsku plećku. Malo promiješamo i pustimo pirjati te dodamo čili papriku i kukuruz te sve zajedno dinstamo dok meso ne omekša. Kad meso omekša, dodamo kukuruz šećerac, po želji začinimo (sol, vegeta) te poslije zgusnemo sa zaprškom. U međuvremenu krumpir narežemo na kockice i stavimo ga u kipuću slanu vodu. Kad je kuhan protisnemo ga, dodamo mlijeko i maslac. Oblikujemo kugle i serviramo s paprikašom. Dobar tek!

Sastojci:

– svinjska plećka

– čili paprika

– kukuruz šećerac

– luk

– češnjak

– sol

– vegeta

– krumpir

– mlijeko

– maslac

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE