22.2 C
Čakovec
Petak, 1 rujna, 2023

Donosimo program Agro Arce: Trodnevno predstavljanje inovativnosti u poljoprivredi na Marini Prelog!

Ovog vikenda dođite u Prelog na AGRO ARCU – 14. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji.

Hrvatska zajednica inovatora i Grad Prelog ovog vikenda organiziraju 14. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA 2023. na Marini Prelog. Podršku sajmu daju i pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, HAMAG-BICRO i Državni zavod za intelektualno vlasništvo.

Svi sudionici će na jednom mjestu moći predstaviti i vidjeti kreativnost i inovativnost kao i dosege u proizvodnji i preradi hrane. Prigoda je to da se posjetitelji iz Hrvatske i inozemstva upoznaju s dijelom najnovijih dostignuća u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, šumarstvu, drvnoj industriji, veterinarstvu, sigurnosti hrane, ribarstvu, te s dostignućima na području ekološke i tradicionalne proizvodnje hrane.

Otvorenje sajma je u petak u 11 sati

Prvi dan sajma organizirat će se radionice edukacijskog tipa te Inovacijski forum na temu: Nove vještine u poljoprivredi. Forum će moderirati dr. sc. Brigita Popović, s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek.

Drugi dan sajma održat će se panel-diskusija na temu: Obnovljivi izvori energije u službi uspješnih poljoprivrednih poljoprivrednih gospodarstava. Panelom će moderirati Snježana Turalija, vl. tvrtke GREENiKA poslovno savjetovanje Zelena i digitalna tranzicija – održiva gradnja – kružno gospodarstvo.

Sajam AGRO ARCA svake godine prate i radionice za učenike osnovnih i srednjih škola za koje se priprema radionica na temu: Bakterije koje žive u tlu i neophodne su kulturama za rast u suradnji s Institutom Ruđer Bošković i predavanje na temu: Klimatske promjene i uzgoj hrane.

Dođite na sajam svaki dan od petka do nedjelje od 10 do 18 sati u Marini Prelog. Sajam je i prodajnog karaktera i sigurno ćete nešto ponijeti i doma.

Donosimo i program:

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE