Dominik Padarić mladi pjevač iz Žabnika glazbenu karijeru brusi u Engleskoj

Dominik Padarić iz Žabnika 24-godišnji je bariton, danas već poprilično poznat našoj javnosti. Već kao osmogodišnji dječak interesirao se za glazbu, a talent je prepoznala njegova baka Margareta. Ozbiljnom glazbom se počeo baviti u 16 godini kad je upisao pripremni razred u Glazbenoj školi u Varaždinu, smjer operno pjevanje u klasi profesorice Blanke Tkalčić. Kasnije je primljen na Royal Northern College of Music u Engleskoj nakon što su stigli rezultati prijemnog za kraljevsku glazbenu akademiju u Manchesteru. Uz šalicu kave razgovarali smo s Dominikom koji nam je otkrio kako je izgledao njegov glazbeni put te kako što planira u skoroj budućnosti. 

– Imate li koga u obitelji, otkada se bavite glazbom, tko je prenio ljubav prema glazbi?

– S obje obiteljske strane ima ne školovanih dobrih glasova, pa mislim je to presudno. Svi kažu da su počeli pjevati od vrlo malih nogu, ja nisam baš toliko rano, ali s vremenom sam propjevao. Smatram da ne postoji osoba koja direktno mrzi glazbu, glazbu koja je iskrena. Sjećam se da sam s bakom Margaretom počeo pjevati u paru i tu sam baš zavolio pjevanje.  Nekako sve ovo zapravo pridodajem baš njoj, jer me ona najviše “tjerala” pjevati, a nerijetko je bio i gušt zapjevati s njom. 

Ostatak intervjua tjedna u prilogu Media pročitajte u aktualnom izdanju Međimurskih novina koje možete nabaviti na prodajnim mjestima diljem Međimurja od petka, 12. lipnja!

 

Ostavi komentar